פרדינזון פסוריאזיס וסוכר..

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

09/05/2016 | 22:01 | מאת: נטע

שלום רב, אימי בת 70, סובלת מדלקת פרקים ופסוריאזיס שנים רבות. מקבלת פרדינזון בעקבות החמרה חזקה בדלקת פרקים ומצב של אריתרודרמה(כעת המצב טוב יחסית) כאשר המינון יורד בהדרגה של 10 מג. כעת לוקחת 20 מג . במקביל לקחה 3 פעמים= 3 מנות (בשלושת השבועות האחרונים) 15 מ"ג מתוטוקסט. בבדיקות הדם שעורכת כל שבוע, בהמלצת רופאי בית חולים שם אושפזה, נראה שיש ירידה(!)הדרגתית ברמת הסוכר. הסוכר היה 85 לפני שלושה שבועות וכעת 74. ראשית, לפי מה שהבנתי אחד הסכנות בפרדינזון הוא עליה ברמת הסוכר. האם יתכן כי מדובר בירידה שתהפוך לאחר הפסקת נטילתו בעלייה ברמת הסוכר? שמעתי על מקרה של מישהי שרמת הסוכר ירדה בעקבות פרדינזון עד מצב מסכן חיים. אימי אוכלת כהרגלה, עוגה, פירות, במבה, קמחים לבנים ומוצרים המכילים סוכר. האם עליה לאכול יותר סוכר ? האם עליה לעשות דבר מה נוסף במקרה זה כדי שרמת הסוכר לא תרד בקיצוניות. אשמח לקבל המלצות. תודה רבה.

14/05/2016 | 19:13 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

השאלות שלך טובות וזה לא המקום לענות עליהן - זה צריך להיות רופא שמכיר את אמא ועוקב אחריה. בעיקרון ההבדל בין 85 ל- 74 הוא אפס. למרות רגישות המכשיר - זה הבדל שיכול להופיע בשתי בדיקות עוקבות בלי שום שינוי ברמת הסוכר האמיתית בדם. בכל אופן אלו ערכים נורמליים על הצד הנמוך של הנורמה. השאלה היא איך אמא מרגישה. אם הערכים הללו מלווים בתחושת חולשה אז צריך לבדוק מה קורה. בכל מקרה, ראוי שלקראת הלילה או הפסקת אכילה ממושכת יותר מבין הארוחות הרגילות, היא תאכל פחמימות מורכבות יותר מסתם סוכר שגורם לעליה חדה ואח"כ ירידה חדה ברמת הסוכר. זה יגרום לאיזון טוב יותר של ערכי הסוכר. נכון שפרדניזון בד"כ גורם לעליה ברמת הסוכר בדם אבל ישנם גורמים נוספים שמשפיעים על רמת הסוכר ולכן רופא שמכיר את אמא מקרוב צריך לבדוק מה קורה.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה