2 שאלות

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

30/04/2016 | 16:03 | מאת: דוראל

שלום, אמא שלי התחילה לפני שבועיים טיפול מתוטרקסאט (15 מג) לאריתרודרמה ודלקת מפרקים ובנוסף מקבלת פרדינזון (התחילה ב 40 מג וכל שבועיים מורידה 10 מג, כרגע היא על 30 מג). אני רוצה לשאול מתי היא אמורה לקחת חומצה פולית? האם ביום למחרת המתוטרקסאט או יומיים לאחר מכן? מח עור בביח המליצו לה לקחת יומיים לאחר מכן ולעומת זאת הראומטולוג המליץ יום לאחר הטיפול.. אז מה נכון לעשות..? בנוסף, מדי פעם היא מרגישה מעורפלת, מעט מסוחררת ואנחנו לא יודעים אם זו תופעת לוואי של הפרדינזון או של המתוטרקסאט והאם זה תקין או מצריך הורדת מינון או טיפול אחר? תודה רבה!

02/05/2016 | 11:25 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

ח' פולית מומלץ ביום שאחי ה- MTX ובמהלך כל השבוע בימים שאינה נוטלת MTX. לגבי התקפי הערפול/סחרור - יש לבצע הערכה קרדיאלית לראות אם אין הפרעות קצב, בדיקת רמת סוכר לבדוק אם אין נפילות סוכר ובהתאם לטפל.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה