שוקל להתחיל טיפול במתוטרקסאט

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

02/01/2016 | 22:49 | מאת: עומר

שלום, אני בחור בן 29 וסובל מפסוריאזיס על איבר המין ופסוריאזיס הפוכה בין העכוזים. לגבי הפסוריאזיס מקדימה- כבר כמה שנים טובות שאני מורח פרוטופיק מדי יום והמשחה מאוד עוזרת לי ומעבירה את הנגעים לגמרי. הבעיה היא בפסוריאזיס מאחורה- גם שם אני מורח פרוטופיק ולמרות שזה אכן גורם להטבה והקלה, הפסוריאזיס לא עובר לגמרי ועדיין מפיע לי מאוד (יש לציין שבעיקר ביחסי מין מכיוון שאני בחור גיי). מאחר ואין משחות נוספות שניתן למרוח באיזור קפלי העכוז, אני שוקל לנסות טיפול תרופתי- רופאה בזמנו דיברה איתי על מתוטרקסאט. רציתי לדעת האם היית ממליץ על טיפול כזה לפסוריאזיס הפוכה ומה הסיכוי שהוא יביא לתוצאות טובות יותר מאשר פרוטופיק? תודה מראש.

04/01/2016 | 20:33 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

לא ממליץ על מטוטרקסאט כטיפול ממוקד לפסוריאזיס הפוכה. לאזור הזה דווקא פוטותרפיה מכוונת (בלייזר או IPL) יכולה לתת תוצאות מצויינות עם הרבה פחות השלכות סיסטמיות.

05/01/2016 | 08:06 | מאת: עומר

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה