דלקת פרקים פסוריאטית

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

14/11/2015 | 02:06 | מאת: יערה

שלום. בת 39. סובלת מדלקת במפרקי הלסת כבר הרבה שנים. מטופלת בכדורים כאשר יש כאבים חזקים. כמו כן סובלת מפזוריאזיס בקרקפת ומאחורי האוזניים בחודש האחרון, יש לי כאבי ראש איומים. בכל הגולגולת, הפנים, הלסת, הכל. כאבי תופת. נדהמתי לגלות שיש קשר בין הכאבים לפסוריאזיס. מה דרכי הטיפול בעניין הכאבים? אני גם חורקת שיניים בלילה - וזה גורם להכפלת כאבי הראש במהלך היממה.

18/11/2015 | 12:28 | מאת: ד"ר לי-און גלעד

קרוב לוודאי שהכאבים נובעים בעיקר מהתכווצות השרירים כתוצאה מחריקות השיניים בלילה אם כי גם בעיית מפרקי הלסת קשורה בוודאי. כדאי לפנות לרופא אא"ג ולנוירולוג כדי לקבל משככי כאבים ומרפי שרירים ואולי סד לילה כדי לתת מנוחה למפרקים ולשרירים. לגבי העור - רצוי לטפל אבל קרוב לוודאי שהכאבים אינם קשורים.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה