קרינה 311-313 ננומטר למצבים אחרים

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

16/09/2020 | 20:12 | מאת: אנוכי

שלום רב, בערך על-סגול בויקיפידיה קראתי שכאשר קרינת UV-B פוגעת בעור היא הופכת את הכולסטרול שבעור לוויטמין D3. יש לי מחסור חמור בויטמין D ערך 16 וכולסטרול גבוה 270. האם טיפול במרפאת פוטותרפיה בתחום 311-313 ננומטר תשפר את 2 הערכים הללו שלי ובמידה וכן מדוע אינו מוצע במקרים הללו אשמח לתשובה. תודה מראש ושנה טובה לכולם

שלום רב אין קשר בין רמת כולסטרול בדם ובין רמת ויטמין D. טיפול באור אולטרסגול יכול להעלות רמת ויטמין D, אלא שהעליה הינה זמנית. תוספי תזונה המספקים ויטמין D בטוחים יותר, נוחים יותר ומאפשרים שמירת רמת ויטמין d תקינה לשנים ארוכות מבלי תופעות הלוואי של קרינה אולטרסגולה.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה