טיפול בפסוריאזיס. תזונה/משחות/טיפול טיבעי

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

03/11/2018 | 19:57 | מאת: ענת

שלום רב. אני סובלת מפסוריאזיס מזה שנה. המצב מחמיר בעיקר בעונת הסתיו ועוד יותר במזג אוויר יבש. המחלה התפרצה אחרי טיפול שיניים לא פשוט מתח ולחץ תדירים. אני מבקשת לדעת 1. איזו משחה מומלצת (עם/בלי מרשם) לטיפול קבוע. 2. האם קיימת דיאטה/תזונה מומלצת כדי להאט/לשפר את מצב המחלה. כרגע במרפקים בברכיים ובעצם הפטישון בקרסול אחד. בחלק מן האיברים הנ"ל המצב חמור ומפושט יותר מן האחרים. בימים מסויימים המקום אדום לוהט ,יבש , עד כדי כאב. באחד הימיים היה דימום בין הסדקים בעור. תודה וכל טוב

פסוריאזיס הינה מחלת עור הפוגעת ב2-3% מהאוכלוסיה. המחלה נחשבת כמחלה דלקתית אוטו אימונית. לכן אין לדיאטה או תזונה השפעה על הפריחה. לגבי אפשרויות הטיפול - יש לפנות לרופא עור שיבדוק אותך ויקבע את הטיפול המתאים ביותר למצבך. ישן משחות להסרת קשקש, משחות משולבות ויטמין D וסטרואידים לטיפול ברבדים כמו XAMIOL ןבמידה והרובד מאד דלקתי משחות סטרואידליות.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה