יומירה. מענה יעיל אך מה בצד הסכונים

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

07/10/2017 | 12:19 | מאת: רן

הי. הינני מטופל מס שנים באופני טפול של פוטותרפיה בשלוב ניאוטיגסון ומשחות כמו דייבובט להשלמה. בשנה האחרונה יעילות הטיפולים הנל והתוצאות שלהן ירדו. הומלץ לי לעבור ליומירה שלפי הנאמר הינה בעלת תוצאות טובות אך מנגד הבנתי שיש לה השפעה אפשרית של החלשה המערכ החסונית... החלשה זו וחשיפה לזהומים או מחלות די מרתיע אותי... היתי רוצה לדעת: 1.עד כמה באמת זה מסוכן בפועל?האם זה באמת מחליש באופן מסוכן לטוח ארוך את תגובות הגוף? האם תופעות הלוואי הן במידה רבה או מעטה בקרב המשתמשים? 2.מי שמפסיק לקחת יומירה לאחר תקופה שכן לקח האם המערכת החסונית חוזרת לקדמותה טרם השימוש או יש השפעה לתמיד?

יומירה הינו טיפול ביולוגי יעיל לפסוריאזיס. התרופה שייכת למשפחת תרופות שהינן נוגדנים לחלבון ספציפי שמשתתף במנגנון הדלקת של פסוריאזיס. יש אפשרות שזיהומים ימשכו זמן רב יותר ויהיו חמורים יותר בזמן הטיפול בהומירה , יש עליה קלה בשכיחות של זיהומים. עם הפסקת הטיפול מערכת החיסון חוזרת לקדמותה.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה