פסוריאזיס הפוכה אבחטן

דיון מתוך פורום  פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה

29/08/2017 | 23:32 | מאת: ענת נ

שלום רב שמי ענת ואני נמצאת כרגע חודש לאחר שהייה של שלושה שבועות בביה"ח איכילוב במחלקה האורטפדית שכללה שני ניתוחי כתף כתוצאה מזיהום/דלקת (ללא צמיחה של חיידק בתרבית). לאחר שחרורי מביה"ח, נשלחתי להמשך ברור אצל ראומוטולג. פרופ' רוני אלקיים משערת שמה שהיה לי זה אטריטיס פסוריאטית. בנוסף במקביל צץ לי כתם אדום גדול עם שלפוחיות חצי ממנו על השד וחצי השני על הבטן וגם באזור המשפעה יש לי כתם עם קשקשת. רופאת העור אליה הלכתי אתמול אמרה לי שהכתם בחזה הוא לא פסוריאזיס . מכיוון שגיליתי עכשיו גם את הכתם במפשעה, קראתי באינטרנט על פסוריאזיס הפוכה שנראה לי שזה בדיוק מה שיש לי ובשילוב עם הפסוריאזיס אטריטיס זה מאוד מסתדר. כיוון שרופאת העור אמרה שזה לא פסוריאזיס ולי מהקריאה עכשיו זה מאוד נראה שזה זה. הייתי שמחה לדעת מה עלי לעשות בנוסף על מנת לדעת בוודאות אם מה שיש לי זה פסוריאזיס הפוכה. האם יש ביופסיה שאני יכולה לעשות?היכן עושים אותה? האם יש רופא עור שההתמחות שלו היא פסוריאזיס? אשמח לתשובה בדחיפות. תודה תודה.

אני מציעה לחזור לרופא העור שבדק אותך לראשונה, כיוון שאת מציינת שגילית כתם נוסף שהרופא לא ראה.ניתן לקחת ביופסיה מהעור ולראות ממצאים אופייניים לפסוריאזיס- דבר שיכול לעזור באבחנה.

מנהל פורום פסוריאזיס: תמיכה ומידע אודות המחלה