שאלות בנוגע לניתוח

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

04/11/2009 | 21:07 | מאת: סתם שמנה

שלום, בת 44 115 ק"ג, גובה 1.64 עד כה מאוד נרתעתי מפתרונות ניתוחיים אולם כנראה שאין מנוס. לא יכולה עוד לשאת את המטען הפיסי והנפשי שנילווה לשומן המונח עלי מזה 30 שנה. סובלת מיתר לחץ דם, סכרת גבולית (135 במדדים), כבד שומני עם התחלה של צירוזיס, דלקת פרקים פסוריאטית + פסוריאזיס, יתר כולסטרול ועברתי אירוע מוחי חולף לפני כמעט שנה כך שנוטלת גם אספירין. שאלותיי: איזה ניתוח מתאים לי? האם אני זכאית למימון של קופת חולים (אני בכללית)? למי לפנות בת"א על מנת להתחיל בהליך? האם יש ליווי פסיכולוגי וקבוצת תמיכה במהלך התהליך? מה עושים עם עודפי העור הגדולים שלאחר ההרזייה? תודה רבה סתם שמנה

שלום רב, שוס סוג הניתוח נקבע לפי הרגלי האכילה, והעדפות אישיות אחרי קבלת אינפורמציה מלאה. אם את עומדת בקריטריונים כפי שציינת אז הניתוח נמצא בסל הבריאות ולא עולה לך כסף בבתי החולים הציבוריים. כדי להתחיל בתהליך עלייך לפנות לכירורג שעוסק בתחום בבית החולים באזור שלך, רצוי עם מכתב מרופא המשפחה בו מפורט מצבך הרפואי. הליווי הפסיכולוגי והדיאטני שונה ממרכז למרכז אבל רוב בתי החולים מכירים בצורך זה ונותנים מענה כלשהוא. יש במקביל פתרונות פרטיים בשוק. אם עודפי העור הם קיצוניים אז הפתרון הוא ניתוחי על ידי כירורג פלסטי ואיני בטוח שזה מכוסה על ידי הקופה. בהצלחה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר