ניתוח קיצור קיבה מלפני יותר מ 10 שנים

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

12/10/2009 | 15:41 | מאת: דניאלה ס

עברתי בשנת 1996 ניתוח שהוסבר לי כיצירת כיס בקיבה עם מהדקים. האם גם היום עושים ניתוחים כאלו? איך זה נקרא בשפה מקצועית? ירדתי במשך מספר חדשים כ- 40 ק"ג ואחר כך העליתי כ- 20 בחזרה. אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ללא טיפול תרופתי. אילו חוסרים תזונתיים יכולים להתפתח כתוצאה מניתוח כזה? בעיות בספיגת ויטמינים? חוסר פרוק חלבונים? אנמיה? מה בעצם קורה לתהליך העיכול בקיבה במקרה שלי?

שלום רב, לניתוח שלך קוראים VBG או SRVG. כדאי לאזן את פעילות בלוטת התריס. מאחר ובניתוח זה רוב הקיבה קיימת אין חוסרים תזונתיים הקשורים לפירוק וספיגת המזון. החוסרים יכולים לנבוע ממה שאינך אוכלת בעיקבות הניתוח. תהליך העיכול בעיקרון אינו נפגע אצלך. כדאי לשקול לקיחת ויטמינים ותוספי מזון אם הכלכלה שלך אינה מלאה. רצוי להיוועץ בדיאטנית. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר