חשש מניתוח הרזיה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

17/07/2007 | 20:36 | מאת: אלכס

שלום ד"ר אני כבן 36 185 ס"מ ושוקל 157 ק"ג (BMI 46) אני נמצא בהליך של דיאטה משולבת בקסניקל. הירידה אומנם איטית (כחצי ק"ג לשבוע). הרופא משפחה המליץ לי לעשות ניתוח הרזיה. אני קצת חושש מניתוח וכול המשמעיות שאחרי (כאבים, דיכאון וכו') חשוב לציין שאני גם סובל מריפלוקס ולוקח אופרודקס פעמיים ביום + פמוטידין פעם ביום והגסטרולוג המטפל בי אמר שבמידה ואני עושה ניתוח הרזיה יתכן וישלבו ניתוח לתיקון הריפלוקס. מה לעשות ? עם מי להתיעץ? איזה ניתוח עדיף? יש לי מספר בעיות רפואיות נוספות כמו דום נשימה בשינה ישן עם מכשיר CPAP כולסטרול מטופל בכדורים ומאוזן.

שלום אלכס, פחד מניתוח הינו דבר לגיטימי. במצבך כעת הטיפול הטוב ביותר בשבילך הינו ניתוח להרזייה. לאחר הניתוח והירידה במשקל שתבוא בעקבותיו הבעיות של כולסטרול ודום נשימה בשינה יחלפו. אני חושב שהניתוח הטוב ביותר בשבילך הינו ניתוח מעקף קיבה. ניתוח זה יפתור גם את בעיית הרפלוקס וגם הוא הניתוח היעיל ביותר לירידה במשקל. עלייך לפנות לכירורג העוסק בניתוחים אלו ולקבל הסבר מלא על כל הכרוך בכך. בהצלחה.

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר