מעקף תריסריון

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

29/07/2009 | 03:06 | מאת: עידית

קישורים ממומנים לנצח את הסרטן טיפולים פורצי דרך ומתועדים בכלי המדיה לפרטים נוספים לחצו כאן שלום , אני בת 46, שוקלת 106 קילו, גובה 155.סובלת מסכרת, טריגליצרידים, יתר לחץ דם.ובנוסף כבד שומני מוגדל. ברצוני לעבור מעקף תריסריון,כיוון שזה מעין "פתרון סופי" ולא אצטרך לשנות הרגלי אכילה, כמובן שתהיה הגבלה על הכמויות , בגלל השרוול, אך יהיה האלמנט של האי ספיגה, שלא יספוג את הקלוריות, אך מאידך גם לא יספוג ויטמינים וחלבונים חשובים לגוף ואצטרך כל חיי ליטול ויטמנים ואולי אבקת חלבונים. החשש שלי הוא האם במצב הזה של הכבד, יתכן ניתוח לפרסקופי ללא חשש פגיעה בכבד? הרופא המנתח אישר את הניתוח, וטען שרק ניתוח זה, יכול לפתור את בעיותיי. הניתוח מיועד לעוד חצי שנה, אך אני מאד חוששת, ולא בטוחה שבהחלטה זו, הושקעה מחשבה מעמיקה במיוחד... מכל הנוגעים בדבר. אודה לעצה. קראתי בפורום, שאתה לא ממליץ על הניתוח הזה,מה הסיבות, במה מעקף קיבה פחות מסובך ממעקף תריסריון? תודה על הזמן שאתה מקדיש כאן.

שלום עידית, אני איני מומחה לניתוח מעקף תריסריון. אני חושב שאין דבר כזה לעבור ניתוח בלי לשנות הרגלים, אני חושב שזו גישה לא נכונה ומוטעית. מעבר ניתוח להרזייה מכל סוג שהוא הינו צעד אולי המשמעותי ביותר בחייך. הוא דורש שינוי בצורת חשיבה והתייחסות לאכילה.זה לא לעשות סתם ניתוח וזהו. אני מאמין שלפי הנתונים שלך שהצגת ניתוח מעקף קיבה כמעט בוודאות, וגם ניתוח שרווליכולים לפתור את כל הבעיות שלך ואינך צריכה לעבור ניתוח כל כך מורכב כמו מעקף תריסריון עם כל השינויים בספיגה הנילווים. מעקף קיבה הינו ניתוח קל יותר לביצוע עם אחוז קטן יותר של סיבוכים ובעיני איכות חיים טובה יותר. בהצלחה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר