שרוול קיבה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

20/07/2009 | 20:26 | מאת: איתי

האם אחד מסיכונים או סיבוכים יכול להיות כריתת קיבה ? היכן אני יכול לקבל מידע מפורט בדבר הסיכונים בנוסף לפגישה עם רופא כירורג

שלום לך הסיבוך העיקרי והמשמעותי של ניתוח שרוול קיבה הינו דלף מקו הסיכות. הסיבוך קורה ב כ 1% מהמנותחים. ברוב המקרים זה מסתדר עם טיפול שמרני שכולל צום, עירוי נוזלים אנטיביוטיקה וכלכלה דרך הוריד וניקוז האזור. במקרים נדירים יש צורך בכריתת הקיבה אבל זה נדיר מאוד. סיבוכים אחרים יכולים להיות דימום מהטחול או הכבד, היצרות באזור הקיבה, חיתוך הקיבה וכו' כולם עוד יותר נדירים. יש סיבוכים שקשורים להרדמה וסיבוכים הקשורים לראות כמו דלקת ראות או תסחיף ראתי. בשורה התחתונה באופן יחסי הניתוח די בטוח. אין תחליף לפגישה עם כירורג המתמחה בתחום לקבלת אינפורמציה מלאה. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר