מעקף או שרוול

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

23/09/2008 | 18:48 | מאת: אריק

שלום רב, כיצד מחליטים איזה ניתוח על הפציינט לעבור. מעקף קיבה,(שרוול אשמח אם תפרט לי מה זה?), טבעת, קיצור קיבה, והאם יש עוד ניתוח להשמנת יתר. תודה, אריק

שלום אריק, כדי להחליט על סוג הניתוח יש צורך בשלב הראשון להתרשם מהמטופל ומהרגלי האכילה וההתנהגות שלו בתחום האוכל. בנוסף יש מס' פרמטרים רפואיים כמו נוכחות רפלוקס ובקע בסרעפת שהזכרתי קודם, מידת ההשמנה, ניתוחים קודמים וכו'. לכל ניתוח יש יתרונות וחסרונות והם שונים במידת המורכבות שלהם ובמידת הסכנה לאחר הניתוח. באופן כללי אני חושב שרוב החולים יכולים להנות מניתוח שירוול שהוא הפחות מורכב מבין השניים. חלק מהחולים זקוקים לניתוח גדול ומורכב יותר שזה ניתוח מעקף קיבה. קיים היום גם ניתוח מעקף תריסריון שהוא עוד יותר מורכב ועושים אותו מעט מאוד בארץ, והוא מתאים לסוג מאוד מצומצם של חולים. אבל ההחלטה היא משותפת של המטופל והכירורג בשיחה עם הסברים מפורטים על הסיבוכים של כל ניתוח במרפאה. בברכה שנה טובה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר