ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

18/06/2012 | 08:38 | מאת: גל

ד"ר גרון שלום רב בחודש הבא יש לי תור לניתוח אצלך,יש לי מס' שאלות בבקשה: (הניתוח בשעות אחר הצהריים) 1) האם יש צורך בצום לפני הניתוח? במידה וכן האם מותר לעשן במהלך הצום? 2) עשיתי את כל הבידקות שנדרשו ממני, לדעתי עבר כבר מעל חצי שנה האם יש צורך בבדיקות חדשות? האם יש בדיקות מסויימות שתוקפם הוא מעל חצי שנה? 3) האם יש דברים שחשוב ורצוי להביא לבית החולים בזמן האישפוז? בנוסף אני רואה שיש כאן ובמקומות אחרים הרבה ששואלים לגבי עליה במשקל לאחר תקופה של שנתיים בערך מהניתוח... האם לפי מיטב ידיעתך זה אכן קורה אצל הרבה?? האם הניתוח טוב רק למס' שנים מועט, או שפשוט אנשים לא שומרים על דיאטה ואורח חיים חדש כמו שנתבקש לניתוח כזה? אשמח לקבל תשובתך המשך יום מקסים

שלום רב יש צורך בצום לפני הניתוח של 6 שעות. אסור לעשן באותו יום וכדאי להפסיק כבר עכשיו. רצוי לחזור על בדיקות דם שגרתיות. עלייך להביא לבית החולים דברים אישיים כמו כלי רחצה, וחומר לעיסוק במהלך ההחלמה כמו ספר וכו'. יש עליה במשקל לחלק מהחולים אחרי שנה- שנתיים. הדברים תלויים בשמירה על הנחיות הדיאטה ואורח החיים החדש. אחרי כשנה יש עליה ברמת ההורמון גרלין וחלק מהתאבון חוזר. בגלל זה יש חשיבות רבה לשמור על קשר רצוף עם דיאטנית ואולי קבוצות תמיכה שעוזרות לשמור על השגי הניתוח. הניתוח הוא רק כלי והעיקר הוא המטופל עצמו. בהצלחה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר