מעקף או שרוול ?

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

10/02/2012 | 14:08 | מאת: שוקלת ניתוח תרתי משמע

אפתח בכך שהפורום שלך מעניין ובהחלט תורם רבות. אני בת 40 גובה 150 ס"מ ומשקל של 95 ק"ג. נשואה ואם לשלושה ילדים. לפניי כעשר שנים עברתי ניתוח טבעת, לצערי הניתוח לא החזיק מעמד לאורך זמן והטבעת השתחררה בבטן, סבלתי מכאבים איומים עד שהוחלט לנתח ולהוציא את הטבעת. מאז כארבע שנים רק שמנתי ואיבדתי שליטה בהשמנה. אני סובלת נורא מכאבים בכפות הרגלים, אני מניחה שהמשקל הוא הסיבה העיקרית לכך. אני שואלת מהו ניתוח מעקף קיבה? ובמה הוא מומלץ יותר משרוול? אני מיואשת ורוצה לשמור על בריאותי.

שלום רב ניתוח מעקף קיבה שונה משרוול בזה שהוא מגביל יותר באכילה ויש בו מרכיב מסוים של תת ספיגה. הניתוח מורכב וארוך יותר, ונחשב יעיל יותר לטיפול בסוכרת וכנראה גם לירידה במשקל. חייבים לקחת אחרי הניתוח תוספי מזון וויטמינים כל החיים. הוא ותיק יותר משרוול ויכולים להיות בו מעט יותר סיבוכים. כמובן שאינפורמציה נוספת תוכלי לקבל מהמנתח שלך. בהצלחה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר