ניתוחים

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

24/01/2012 | 13:31 | מאת: גל

ד"ר גרון שלום רב היום גיליתי שישנם 4 סוגי ניתוחים ולא כמו שחשבתי עד היום רק שלוש. שמעתי שיש ניתוח מעקף תריסריון - שלפי מאמר שקראתי - הוא נחשב לניתוח הכי טוב ובעל התוצאות הטובות לטווח ארוך האם נכון הדבר? האם אתה מבצע ניתוח מהסוג הזה? האם הסיכון בניתוח עצמו גבוה יותר? מי מתאים לבצע את הניתוח הזה? אשמח לקבל תשובתך בתודה מראש גל

שלום רב יש עוד ניתוחים... יש ניתוח שנקרא סקופינרו ודומה למעקף תריסריון. לניתוח מעקף תריסריון יש תוצאות טובות יותר לטווח רחוק מבחינת ירידה במשקל וטיפול במחלות נילוות. הוא הרבה יותר מורכב ויש לו אחוז גבוה יותר של סיבוכים. הייתי שומר אותו לחולים עם השמנה קיצונית או סוכרת קשה מאוד ולא מאוזנת וכאלה שנכשלו ניתוחים אחרים. אני לא מבצע את הניתוח הזה משום שאני מאמין שברוב המקרים מעקף קיבה נותן את המענה הדרוש. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר