שאלה לד"ר גירון

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

15/11/2011 | 09:46 | מאת: מירב המשוורלת

לצערי הרב קראתי את הכתבה בעיתון ידיעות קרית שמונה על הבחורה שעברה קיצור קיבה והסתבכה לאחר חודש ימים מהניתוח...ממש כואב הלב עליה ועל הילדים שלה...כל מנותחי השרוול יודעים שקיים סיכון כמו כל סיכון בניתוח שכזה אבל עם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים לניתוח. לא ממש הצלחתי להבין מה קרה לה אבל מטריד לקרוא את זה...כי ממה שהבנתי הסיבוכים הם מייד לאחר הניתוח ולא לאחר זמן שעבר???? מי שעבר ניתוח שרוול ועבר זמן רב מהניתוח האם קיימים סיבוכים אחרי תקופה ארוכה למנותחי שרוול????

שלום רב גם לי אין מידע מדויק לגבי מה שקרה. לפי מיטב הבנתי מדובר בסיבוכים של חוסרים שהתפתחו בגלל הקאות או אי לקיחת ויטמינים ותוספי תזונה. אם לא קרה לך כלום עד עכשיו אז אין שום חשש. יש להקפיד על כלכלה מאוזנת ולקיחת ויטמינים לפי הנחיית הדיאטנית. חשוב לעשות בדיקות תקופתיות כדי לראות שלא מתפתחים חוסרים. הכי חשוב להיות במעקב קבוע של דיאטנית והכירורג כל מספר חודשים. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר