לאחר טבעת ושרוול

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

02/01/2011 | 23:15 | מאת: אושי

שלום אני פונה אליכם לאחר שכלו כל הקיצים!!! עוקבת זה זמן רב אחר הפורום שלכם , קוראת את כל השרשורים וההיסטוריה של הפורום... מתרשמת עד כה שזוהי משפחה חמה.... לצערי הרב אני עם רזומה שלא מבייש שום שמנה בפוטנציאל שלא מומש עד כה.. אני בת 29 נשואה + תינוק מאלף בן שנה וחצי ששינה לי את החיים תרתי משמע.עד כה עברתי 3 ניתוחים כירורגיים לירידה במשקל הניתוח הראשון בוצע בסורוקה טבעת מתכוננת ע"י דר אבנת מלפני כ9 שנים. משקל התחלתי 108. השלתי כ50 ק"ג ממשקלי והגעתי למשקל יציב של 60 ק"ג. אותו שמרתי במשך שנים. (כמובן מיותר לציין את ההתעלפויות הרבות ההקאות שלא מפסיקות צרבות רפלוקסים וחוסרי מזון מפה ועד להודעה חדשה...)סיוט מתמשך. לפני כ3 וחצי שנים התחתנתי במשקל של 56 ק"ג לאחר כשנה נכנסתי להריון הייתי סגורה עם הטבעת 8.5 סיסי. בסה"כ פתחתי חצי סיסי... הייתי סגורה 8...ואיתה עליתי 36 ק"ג בהריון....לאחר סגירות חוזרות כמובן לאחר הלידה הטבעת לא הייתה אפקטיבית הוושט התעוות וצורתו שונתה נוצר לי מעיין פאוץ מעל הקיבה שהכיל את כמות האוכל שחלחל אט אט כמו שעון חול....לאחר התייעצות עם פרופ רובין הוחלט על השרוול. ביצעתי ניתוח שני להוצאת הטבעת שממנו סבלתי כאבי תופת בעיקר במקום של הכפתור ממנו החדירו את נוזל הטבעת... לאחר כחודש עברתי ניתוח שלישי- שרוול. עם משקל התחלתי של 110 ק"ג . עברו 9 חודשים. מיותר לציין שהניתוח לא צלח במיוחד ונעשה לי שרוול רחב מאחר והיו עיוותים בוושט והדבקויות. עד כה ירדתי כ11 ק"ג תקוע במשקל זה כ5 חודשים. חייבת לציין שיחסית לעבר אוכל ת מעט אך רעבה לעתים קרובות והקיבה מתפנה מהר.ככל שהזמן עובר כמויות האוכל גדלות מעט בדיעבד התברר לי שהשרוול לא מועיל למטובעים מאחר והשרוול לא אפקטיבי מבחינת הגודל והנפח שלו. אלא דווקר המעקף הוא הפתרון במיוחד למטובעים.. אודה לכם על כל פיסת מידע, עיצה וכל הגיג חכם מנסיונכם כאן. קיבלתי רושם שחלק לא מעט מהמנותחים הם מטובעם ומשורוולים לשעבר. שוקלת אופציה ניתוחית נוספת... מה דעתכם??? האם זה לא מסוכן יותר מדי להתעסק עם הקיבה... יש חשש שאולי גם הניתוח הזה לא יצליח ...אודה לכם מראש תודה לכם!!!

שלום רב צריך לדעת למה ניתוח השרוול לא מצליח, האם אין הגבלה בכמויות האוכל או שעברת לאכול מזון מתוק ועשיר בקלוריות. אם את מרגישה שניתוח השרוול לא מגביל אותך ביכולת לאכול אז צריך לבדוק ולשקול אפשרות לניתוח נוסף. צריך לדעת שכל ניתוח נוסף הסכנה לסיבוכים עולה וההחלמה יכולה להיות קשה יותר. קיימת אפשרות לניתוח מעקף קיבה שהוא ניתוח מורכב יותר אבל יוכל להגביל בצורה משמעותית את האכילה. קיים גם ניתוח מעקף תריסריון הנעשה במספר מקומות בארץ עליו אני פחות ממליץ. במידה ואת לא יורדת במשקל בגלל אכילת מתוקים כמו גלידה, שוקולד, מיצים ממותקים וכו אז אולי לא כדאי לעשות ניתוח חוזר כי גם הוא יכול להכשל. בברכה ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר