הבדלים בין הניתוחים

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

26/08/2010 | 23:24 | מאת: ליאת

ד"ר גירון שלום וברכה אני מועמדת לעשות ניתוח קיצור קיבה וברצוני לדעת מהם ההבדלים בין היתוח שרוול לבין ניתוח מעקף הקיבה אשמח אם תוכל להסביר לי את ההבדלים כדי שאחליט מה אני מעדיפה שהיה לי טוב למשך שנים ולא אצטרך לחזור ולנתח שוב את עצמי בברכה ליאת

שלום ליאת מדובר בשני ניתוחים טובים מאוד לירידה במשקל תוך כדי שמירת איכות חיים טובה. שרוול קיבה חדש יותר, קיים כ 5 שנים בארץ ועדיין לא ידוע איך הוא משפיע אחרי 10 או 15 שנים.הוא פשוט יותר הן לכירורג והן לחולה עם יחסית מעט סיבוכים ורובם סביב הניתוח עצמו. הסיבוך העיקרי הינו דלף שקורה בכ 1% מהחולים. מעקף קיבה ותיק. יעיל ביותר במיוחד לחולי סוכרת, חולים עם עודף משקל קיצוני וכאלה שסובלים מבקע משמעותי בסרעפת. הוא מורכב יותר טכנית ואחוז סיבוכים מעט יותר גבוה. יש צורך לקחת תוספי מזון וויטמינים כל החיים. עוד מידע כולל סרטים בוידיאו באתר www.dr-geron.com חג שמח ד"ר נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר