ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

01/05/2010 | 14:44 | מאת: מירב

לפני כ13 שנה עברתי ניתוח "קיצור קיבה-טבעת" בביח" "סורוקה". ירדתי כ-40 ק"ג והצלחתי לשמור על מצב זה כשבע שנים. היום כמעט שחזרתי למצבי הקודם. ברצוני לעבור בשנית ניתוח - את ניתוח "השרוול". האם יש סכנה בניתוח זה במיוחד לאור עברי? מה יתרונותיו וחסרונותיו של ניתוח זה?

שלום רב, אם עברת ניתוח בגישה פתוחה, מה שנקרא VBG או SRVG אז לפי הניתוח החוזר המתאים הוא מעקף קיבה ולא שרוול. מדובר בניתוח מורכב בגלל הניתוח הקודם שעברת וההדבקויות שיש בעקבותיו. קימות סכנות בניתוח בעיקר סכנת דלף וסכנה של דימום ופגיעה במעיים. יש צורך בכירורג מנוסה שמכיר ניתוחים אלה. כמובן צריך לדעת שגם להשאר עם השמנת יתר חולנית זו סכנה בריאותית ממשית. בהצלחה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר