שרוול קיבה- הריונות נוספים?

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

15/09/2007 | 11:02 | מאת: מורן

שלום ד"ר אני בתהליכים לביצוע ניתוח שרוול קיבה ואני חוששת מההריונות הבאים(אני אם לבת). BMI:44 אני חוששת מחוסרים בגוף לאחר הניתוח וכן מהסיכונים . האם תוכל להעניק לי מידע לגבי הסיכונים ולגבי ההריונות הבאים לאחר הניתוח? תודה מראש...חג שמח! מורן

שלום מורן וחג שמח, אין סיבה לחשוש מהריונות נוספים לאחר הניתוח של שירוול קיבה. נכון לעכשיו אין דיווחים על הפרעות מטבוליות או חוסרים בעקבות הניתוח. אם תוכלי נכון בהכוונת דיאטנית אין סיבה לשום בעייה. מומלץ לשקול מולטי ויטמין כדי להשלים דברים שאולי לא תקבלי מהמזון. ייתכן שתזדקקי לברזל. אין בזה שום דבר השונה מכל אישה אחרת בהריון. בניתוח עצמו קיימים סיבוכים של הרדמה כמו כל ניתוח בהרדמה כללית. סיבוכים ספציפים לניתוח הם בעיקר דלף שיכול לקרות ב 1% מהמקרים. לאחר ההחלמה מהניתוח ושחרור הביתה כמעט ואין סיבוכים משמעותיים. כמובן שיש צורך בהסבר מפורט יותר שאותו עלייך לבקש מהרופא המנתח. בהצלחה.

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר