מעקף קיבה שלא הצליח

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

03/04/2010 | 13:00 | מאת: מירו

שלום ד"ר גירון, לפני שנתיים עברתי בארה"ב ניתוח מעקף קיבה. בהתחלה הייתה ירידה, בהמשך עצירה, ולבסוף עלייה חזרה של מרבית עודף המשקל שירדתי. כעת ה-BMI שלי הוא 47 ואני שוקל ניתוח מתקן. לפני כשבועיים עברתי בארץ צילום וק"ת שבמסגרתו הודגמה הרחבה ניכרת של ההשקה בעוד גודל הכיס נשאר קטן ולא התרחב. קראתי באתרים רפואיים בחו"ל כי קיימת אפשרות של SILASTIC ® RING GASTRIC BYPASS. השאלות שלי הן : 1.האם ביצעת טכניקה זו בעבר והאם אתה ממליץ עליה (?), 2. מהן האפשרויות הניתוחיות האחרות העומדות בפניי שעליהן אתה ממליץ ומהן היתרונות והחסרונות של כל אפשרות שכזו והכי חשוב איזו מהן תחסוך ממני פרוצדורה נוספת בעתיד (?). תודה מקרב לב. מירו.

שלום רב, ראשית צר לי על העליה המחודשת במשקל. לפני שחושבים על ניתוח נוסף צריך לבדוק היטב למה הניתוח נכשל. סיבה אחת יכולה להיות הרחבת המעבר. אבל יכולות להיות גם סיבות נוספות הקשורות בך ובהרגלי האכילה שלך. מציע לך להתייעץ עם פסיכולוג או עובד/ת סוציאלית העוסקים בתחום כדי לנסות ולהעריך את המצב וסיכויי הצלחה של ניתוח נוסף. מבחינה טכנית קיימות מספר אפשרויות. אחת היא אכן טבעת שתקטין את המעבר ותיצור הגבלה במעבר המזון. יש כאלה ששמים ישר טבעת בניתוח הראשון ויש כאלה שפרסמו תוצאות טובות עם טבעת מתכווננת אחרי מעקף. לי אישית אין נסיון בניתוח זה אבל יש לי הידע והיכולת לבצעו. אפשרות נוספת היא לעשות שחזור של הניתוח הקיים וליצור השקה חדשה בגודל הרצוי. זה ניתוח לא קל. יש לי נסיון בניתוח אחד שעבר בהצלחה. אפשרות אחרת היא ליצור מעקף גדול יותר במעי הדק, מעין מעקף תריסריון, זה ניתוח מורכב שמוסיף מרכיב של תת ספיגה משמעותי, יכול לשפר הירידה במשקל, אבל עשויים להיות יותר סיבוכים מטבולים הקשורים לתת הספיגה. בהצלחה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר