מעף קיבה - תת ספיגה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

01/04/2010 | 15:29 | מאת: יאקי

שלום לד"ר גירון הנכבד. אני נמנה על אותם אנשים אשר צורכים נפחים קטנים של מזון בעלי ערך קלורי עתיר כגון : גלידות, שוקולדים, מיצים ממותקים וכיוצ"ב. קראתי בתשובתו של הד"ר הנכבד כי "ניתוח מעקף קיבה משלב אלמנט של תת ספיגה". השאלה היא : 1. האם במעקף קיבה קיים תת ספיגה גם לגבי קלוריות או רק לגבי ויטמינים ומינרלים (?), 2. מדוע על אף שניתוח שרוול קיבה דומה בתוצאותיו לזה של מעקף קיבה עדיין מעקף קיבה נחשב, גם כיום, ל"סטנדרט הזהב" בכל העולם המערבי ובמיוחד בארה"ב והוא ניתוח ההרזייה הנפוץ ביותר ?. ההגיון אומר, שאם קיים ניתוח פחות מסובך וזהה בתוצאותיו כמו "שרוול קיבה" הרי שלפחות בשנתיים-שלוש האחרונות הוא צריך היה להפוך לניתוח הפופולארי ביותר בקרב המנתחים הבריאטריים בעולם ולדחוק לאט ובהדרגה את מקומו של "מעקף הקיבה". התשובה לשאלה ה-1, בעניין תת הספיגה יכולה בהחלט להסביר חלק מהנימוקים לבחירה בכל זאת במעקף קיבה, בנוסף לשיקולים ייחודיים נוספים כגון : קיומו של ריפלוקס קשה. תודה ומועדים לשמחה. יאקי.

שלום רב, התרשמתי מהידע שלך בנושא. עדיין מעקף קיבה נחשב ניתוח הבחירה בארה"ב מאחר והוא מוכר זמן רב יותר, ויש לגביו תוצאות ארוכות טווח טובות. מעקף קיבה נחשב גם לניתוח מטבולי יותר בגלל התגובה הטובה של חולי סוכרת שמשתפרת בחולי מעקף עוד לפני הירידה במשקל. התת ספיגה אינה מאוד בולטת אבל קיימת גם לגבי קלוריות. בנוסף קיימת תסמונת הצפה בחלק מהחולים שמקשה עליהם לאכול מזון מתוק. כמובן שלגבי רפלוקס מעקף קיבה פותר את הבעיה בעוד ששרוול קיבה יכול להחמיר.למי שמאוד חושש מניתוח מורכב יותר (מעקף), ניתוח שרוול יכול להיות אופציה עם מחשבה שבמידה ואינו יעיל מספיק תמיד ניתן לעבור למעקף בהמשך. בברכה דר' נסים גרון

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר