הצרת קיבה

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

13/09/2007 | 12:31 | מאת: אסתי

לצוות הרפואי שלום, אני בת 47 לפני 10 עברתי ניתוח לקצור הקיבה, אך לצערי במהלך הניתוח נוצר חור בקיבה והטבעת הוצא לאחר 24 ש' שבהם הייתי הטיפול נימרץ. עברתי שנה של האכלה דרך פג עד להחלמה. ירדתי סך של 10 ק"ג עליהם שמרתי כ-5 שנים. אח"כ עליתי שוב וחוזר חלילה, מאז אני מעלה ומורידה כ-10 ק"ג ולאחר תקופה מעלה אותן שוב. כיום אני שוקלת 92ק"ג לאחר לקיחת רדוקטיל במשך חודשיים. אני פוחדת שברגע שאפסיק אעלה שוב, מה לעשות? טופלתי גם בקסניקל לתקופה של 3 חודשים ללא ירידה-לטענת הרופאה התפריט שלי לא הכיל מספיק שומנים כדי שהקסניקל יהיה אפקטיבי. מזה תקופה אני שוב חושבת על ניתוח טבעת, למרות כל הסבל והסיכון שעברתי. חיי כאדם שמן אומללים מאוד, ונמאס לי ממצב היו-יו שבו אני נמצאת לכן אני צריכה משהו תמידי וסופי. מה דעתך? שנה טובה, אסתי

שלום אסתי, חשוב לדעת את הגובה שלך כדי לחשב את ה BMI. בעיקרון יש פתרון ניתוחי לירידה במשקל למי שזקוק לזה. העובדה שעברת ניתוח שהסתבך מקשה על הניתוח הבא והופכת אותו למורכב יותר אבל לא בלתי אפשרי. אני מציע לך לפנות לכירורג שעוסק בתחום כדי לשמוע באופן מפורט על סוגי הניתוח הקיימים היום, שהם שונים מאלה בתקופה בה עברת את הניתוח. בהצלחה, שנה טובה וחג שמח דר' גרון

03/12/2007 | 17:11 | מאת: אביב

03/12/2007 | 17:13 | מאת: אביב

אני בת 16. גובה 1.63 משקל 80. אני כל הזמן מנסה לעבור דיאטות אך ללא הצלחה הייתי רוצה לדעת אם אני אוכל לבצע את הניתוח הצרת קיבה.

17/09/2007 | 10:18 | מאת: ליבי

על ניתוח אחר כגון שרוול קיבה? לדעתי זה יכול לתת פתרון לאחר הנזק שהיה לך עם הטבעת

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר