קיצור כיבה - האם כדאי?

דיון מתוך פורום  פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר

03/09/2007 | 20:22 | מאת: עדי

שלום, אני עדי ואני בת 24. הגובה שלי הוא 1.73 ואני שוקלת 114 קילו. אני רוצה לברר האם על פי המידע היבש הזה, כדאי לי בכלל לנסות ולשקול להתחיל תהליך לביצוע ניתוח להוספת טבעת? מה הסיכונים הכרוכים בניתוח ומהן ההגבלות לאחר התהליך. תודה רבה,

שלום עדי, קיים מדד שנקרא BMI והוא מתייחס גם לגובה וגם למשקל. ה BMI שלך הינו 38. היום הקריטריונים לניתוח הרזייה הינם BMI 40 ומעלה. במידה ויש מחלות נילוות כמו יתר לחץ דם, סוכרת מסוג 2, דום נשימה בשינה וכו' אז ניתן לעשות את הניתוח כבר מ BMI 35. בהנחה שאת בריאה אז אינך עומדת בקריטריונים לניתוח. אבל את עדיים מוגדרת כסובלת מהשמנת יתר חולנית ועלייך להתייחס לכך ברצינות מירבית. כלומר לעשות כל מה שאת יכולה כדי לרדת במשקל, אחרת את בסיכון לפתח בעתיד את כל המחלות שקשורות להשמנת יתר. קיימת אפשרות של הכנסת בלון לקיבה למשך 6 חודשים. הדבר יכול לעזור לך להתחיל את התהליך של ירידה במשקל ובהמשך הכל תלוי בך. בהצלחה.

22/01/2008 | 13:20 | מאת: רן

שלום דר' איך מוגדר BMI של אישה בת 49 במשקל 110 ק"ג וגובה 162? האם עונה לקריטריונים של קופ"ח, או שנותרים מקופח(ים), הבנתי שיש נושא שמוגדר "סל בריאות" והקריטריונים נגזרים משם! האם זה כולל את כלל הקופות או שישנן קופות המקלות יותר ויותר ליבלאיות. משום שהכללית "אינה עונה".

מנהל פורום פתרונות ניתוחיים להשמנת יתר