עששת

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

24/09/2015 | 16:30 | מאת: דנה

כנראה שאני צריכה טיפול שורש כי כאבים אחרי קר יותר חם , וכאבים ספונטנים אחרי נגיעה במקום ואו אכילה שלפעמים נמשך הרבה ולפעמים קצת ורק ביום בלילה לא מפריע לי לישון לפעמים יש את הכאב שמציק עד שנרדמת אבל לא מעיר השאלה עד שאלך יש איזה משהוא בהגיינה ואוכל שאוכל לעשות עד שאלך שיבדקו. וזה שיש כאבים ספונטניים אבל לא כל הזמן בעיקר ביום ואחרי נגיעה ואכילה ממשיך יותר אומר משהוא על החומרה של הדלקת ? כי בלילה לא מפריע עדיין ואוכל ךדחות בכמה שבועות או שיכול להתפתח פתאום במהירות? והאם יכול להיות כאב כזה מסתימה שגולתה לפני קרוב לחצי שנה או שבדרך כלל סתימה מגיעה ללא כאב?

התשובות שלי הן בגדר ניחוש מאחר ולא בדקתי אותך. 1.את לא יכולה להשפיע על המצב על ידי היגיינה/מזון 2.יתכן ויש דלקת,ואין טעם לנסות להעריך את חומרתה.יכולה להתרחש החמרה מהירה המלווה בהתגברות הכאב וזה הסיכון בדחיית הטיפול 3.עששת עמוקה יכולה להוביל בפתאומיות למצב חריף,ואין זה משנה אם התגלתה לפני חצי שנה או לפני יומיים דר. צביקה רוזנבלום

25/09/2015 | 12:30 | מאת: דנה

אבל האם נראה שזה טיפול שורש. בינתיים רק ביום לא בלילה כאבים , יש מדי פעם כאבים ספונטנים או גם שממשיכים אחרי מקור הגירוי. כאב קל/בינוני אחרי שתיה קרה/חמה וגם היום התחילו גם כאבים אחרי לעיסה במקום משהוא שלא הכי רך טיפונת קשה יותר זה נראה טיפול שורש או שיכול להיות התסמינים הנ"ל גם יכול להיות בסתימה ? והאם עד שאני אלך יכול להיות עוד נזק לשן חוץ מכאבים יכול לקרות משהוא פיזי בשן כגון שבר וכו...

מנהל פורום חרדה דנטלית