בבקשה תענה לי-זה ממש דחוף!

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

09/09/2007 | 21:31 | מאת: נופר

היי ד"ר. אני פוחדת פחד מוות מרופא שיינים,עד כדי כך שבקושי על הכסא אני מצליחה לשבת,הלכתי לרופא שיינים והוא אמר לי שאני צריכה לקחת כדור לפני הטיפול,אבל עם זאת אמר שהוא לא בטוח שיוכל לטפל בי כי אני ממש פחדנית. בכל מקרה קבעתי אצלו תור. אני יודעת שהזריקה היא לא כזאת כואבת,(לפי מה שסיפרו לי)אבל כשאני יעצום עיינים וידמיין את הזריקה אני יודעת שאני פשוט ישתגע ולא יתן לו לטפל בי,אני פשוט פוחדת מהפחד. יש לציין שמאז שנולדתי הלכתי רק פעם אחת לרופא שיינים,ולכן יש לי המון עששת,ממש סלעים,והרופא שיינים אמר לי שהוא לא יודע איך אני בכלל יעבור את הטיפול הזה. האם יש אפשרות שהוא יתיז מהחומר של הזריקה על החניכיים כדי שהם ירדמו?? (בלי לעשות זריקה,רק להתיז) כמו כן,אתה חושב שפגידות בפקולטה לרפואת שיניים,במחלקה של אנשים שפוחדים מרופא שיינים תוכל לעזור לי?

10/09/2007 | 17:32 | מאת: דר' נעמי צ'רני

שלום לנופר חושבני שעליך למצא רופא שיניים בעל סבלנות מרובה, לפי המלצת חברים או בני משפחה. ישנם רופאי שיניים המתמחים בטיפולים במטופלים הסובלים מחרדה דנטלית. כמו כן יש היום אמצעים רבים להקלה על החרדה אחד מהם הוא גז הצחוק שנמצא במרפאות רבות. במידה וגם זה איו מצליח כדאי לגשת לאחד מבתי החולים שיש להם מרפאות שיניים ואז לעבור את הטיפול בשיטות של סדציה (הרגעה ע"י תרופות ובמקרים ממש קשים ישנו הפתרון של טיפול שיניים תחת הרדמה כללית. בנוכחות רופא מרדים כמובן.

נופר,שלום, יש כיום אמצעים מגוונים להתגבר על חשש מזריקה.לגבי פניה לבית הספר לרפואת שיניים-זאת אופציה שבאה בחשבון. שנה טובה ! דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית