אני חושב שזה הפורום המתאים לשאלה הבאה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

06/09/2007 | 14:01 | מאת: דניאל

כאחד שיש לו טראומות מטיפולים מה ההסבר המקצועי שלך לזריקת הרדמה שאחרי 5 דקות גורמת כמעט למוות? מה צריך לבקש מרופא לגבי הזריקה שזה לא יקרה? תודה

06/09/2007 | 14:02 | מאת: דניאל

כמובן שהשאלה שלי מתיחסת למקרה שקרה עם האישה שכתבה לפני שהסמינה אמבולנס וכו'

דניאל,ערב טוב ! אמנם מירי מתארת מקרה של ארוע קשה שארע במרפאת שיניים.אין ספק שעבורה זאת היתה חוויה קשה.יחד עם זאת ,התאור שהובא בפורום לא מהווה מסמך רפואי מקצועי,לא נכתב על ידי איש צוות רפואי,ובמילא אי אפשר על פיו לקבוע בדיוק מה קרה,מאיזו סיבה,והאם מישהו נהג לא כשורה. כשמגיעים לרופא שיניים חשוב ליידע אותו לגבי כל בעיה בריאותית ממנה אתה סובל,או סבלת בעבר,על שימוש בתרופות,סמים,אלכוהול.מסירת מידע חלקי או הסתרת מידע יכולים לסכן אותך כמטופל. רופא השיניים מצדו צריך לקחת בחשבון את מצבך הרפואי,ובהקשר של חומר הרדמה עליו לקבל את ההחלטות הנכונות-באיזה חומר להשתמש ,באיזה מינון,ובאיזו צורת הזרקה.יש גם כללים כיצד מזריקים-מוודאים שלא מזריקים ישירות לתוך כלי דם,וכן קצב ההזרקה צריך להיות איטי. על רופא השיניים לשקול מהו העיתוי הנכון לטיפול-האם שבוע אחרי עקירה הפציינט הספיק להתאושש או שעדיף להמתין.האם הפציינט עייף מדי או לא חש בטוב ,או חושש מטיפול ? מורכבות הטיפול ועיתויו צריכים להתאים לנתוני המטופל ולנסיבות. כשהמידע שהמטופל מוסר הוא מלא,והרופא מנוסה וזהיר,ומקבל את ההחלטות הנכונות,הסיבוכים הם נדירים מאד ! בסיפור של מירי לא הייתי ממהר לחשוב שהזריקה גרמה כמעט למוות,לא הייתי ממהר להחליט אפילו שההרגשה הרעה נבעה ישירות מהזריקה ! לעיתים מטופל מתעלף בגלל חרדה,או תשישות,או בגלל בעיה רפואית כגון סכרת או מחלת לב. בהצלחה, דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית