האם זו רשלנות של הרופא?

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

27/08/2007 | 00:20 | מאת: מירי

לפני כשנה וחצי הגעתי לטיפול שיניים במרפאה פרטית , עקרתי שן בינה וקיבלתי אנטיביוטיקה לשבוע ימים. ובמקביל נקבע לי תור נוסף להמשך טיפול שזה בדיוק שבוע לאחר העקירה. כשניכנסתי למרפאה הרופא שאל לשלומי והסברתי לו שאני ממש מרגישה רע כמו סמרטוט , אך הוא התעקש ואמר אדרבא האנטיביוטיקה תעשה את העבודה שלה בזמן הטיפול כי אני לקחתי אותה שבוע שלם. הרופא הזריק לי חומר להרדמה מקומית ועוד המשכתי לדבר ואפילו לצחקק כזה זה היה בערך עד 5 דק' מרגע ההזרקה והמתנו שהחומר יתחיל לפעול. פתאום חשתי בחוסר שליטה ושאני עומדת להתעלף , תחושה מוזרה שלא הרגשתי מעולם. כי עד כה לא פחדתי לרגע מרופא שיניים ואפילו את העקירה שנמשכה כארבעים דק. עברה בהצלחה רבה מצידי, ללא פחדים וחרדות. ניסיתי לדבר ובקושי הצלחתי, רק אותתי שאני במצוקה ועומדת להתעלף, הרופא עוד בשלב זה המשיך כרגיל ולא עשה דבר. בהמשך התעלפתי אבל ללא איבוד הכרה מלאה. ואז הרופא הבין שאני במצוקה והרים לי את הרגליים למעלה ושפך עליי מים. ואז התעוררתי לרגע ואחרי זה שוב הרגשתי שאני מתעלפת וזה לקח שוב כמה דק' . בשלב זה כבר יכלתי קצת איך שהוא להגיב ולדבר מעט ובקושי והתחננתי לרופא שיזמין אמבולנס ויציל אותי צעקתי לו "דר' תציל אותי אני עומדת למות" והוא לא עשה דבר . זה היה עיכוב של 20 דק' נוספות מצידו עד שהוא החליט להזמין לי אמבולנס כי נכנסה אישה וביקשה ממנו לעזור לי רק אז הוא הבין שאני חייבת לקבל עזרה רפואית דחופה. אבל הוא סירב לדבר עם האמבולנס ובשארית כוחותיי הוא נתן לי לדבר עם מדא'. היום בדיעבד זה ברור לי מדוע כי הוא לא מוכן לקחת שום דבר על עצמו . אני שילמתי את הפניה לביח' ואת האמבולנס וגם כמובן סכום נכבד מראש בעבור סידרת טיפולים שהייתי אמורה לעבור אצלו. פניתי אליו בעצמי והוא לא מוכן להחזיר שום דבר מהסכום ששולם עבורו אלא הוא הציע עוד בשיא חוצפתו לסיים את הטיפולים אצלו . אני מצידי לא חוזרת לזירת הפשע ואף קיבלתי חרדות קשות מרופאי שיניים כאחד. מאז הסיפור אני סובלת נפשית מחרדות קשות שהולכות וגוברות עם הזמן עד כדי שיחות וטיפולים עם אנשי מקצוע. עד אז הייתי אדם מושלם ובריא שלא ידע מה משמעות המושג "חרדה" . כל איכות חיי נפגעה . אני אדם עצמאי שעבודתו פרנסתו אף נפגעה מכל הסיפור הזה ביום בהיר אחד.שכבתי ימים ולילות במיטה מכל הסיפור הזה , כל שימחת חיי אבדה , אני אדם אחר לגמרי היום עם הרבה פחדים שבעבר לא היו קיימים. הרופא כיום טוען שהוא בנפילה כספית ולא יכול לשלם לי דברעל כך . אני יודעת שיש חברות ביטוח שיכולות לשלם את כל הנזק שנגרם לי. השאלה היא : האם ללכת עד הסוף עם זה ולבקש את המגיע לי עם כל העוול שנגרם לי ולבריאותי בעיקר , או להמשיך את חיי האומללים ולוותר. כי אם הוא היה מזמין לי אמבולנס מיד ובזמן אז כנראה לא הייתי מגיעה רחוק ולאן שהגעתי היום.תשובתך חשובה לי ויכולה לסייע לי רבות בדרך שבה אלך. לתגובתך אודה

מירי,שלום, נראה לי שלא הגעת לפורום המתאים,נסי ברפאוה ומשפט תרגישי טוב, דר. צביקה רוזנבלום

25/09/2007 | 06:53 | מאת: אלה

לדוקטור שלום, האם נובוקאין, זהו חומר שמקווץ כלי דם, והאם משתמשים בו להרדמות כיום? תודה רבה

מנהל פורום חרדה דנטלית