טיפול שורש+2 מבנים וכתרים-חרדה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

09/06/2014 | 21:31 | מאת: עדן

שלום רב עברתי היום טיפול שורש אחד ונשאר לי מבנה וכתר זמני ואז אני צריכה לעשות עוד טיפול שורש+מבנה וכתר .בטיפול שורש שעשיתי היום נורא סבלתי כי היה קשה לי נורא לנשום והיה לי מאוד קשה להשאיר את הפה כל כך הרבה זמן פתוח והייתה לי תחושה של חנק.מאז כשחזרתי הביתה עד עכשיו אני פשוט בוכה שאני לא רוצה לחזור לשם לעוד טיפול שורש+2 מבנים וכתרים וזה עוד שזה יקח עוד כמה מפגשים..אני לא יודעת מה לעשות..אני ממש בחרדה וממש לא בא לי לחזור לשם...

09/06/2014 | 21:33 | מאת: עדן

והקטע הוא שאני לא מפחדת מכאב או מהזריקה...מה שעושה לי רע זאת התחושה של הפה הפתוח במשך הרבה מאוד זמן והתחושה של החנק ושאני לא יכולה לסגור את הפה במשך כל הטיפול !

ערב טוב,עדן, לא תאמיני,אבל יש פתרון ! שאלי את הרופא אם יש להם סכר גומי,ופותח פה. סכר גומי מבודד את השן משאר הפה,כך שהוא מונע כניסת חיידקים לתוך תעלות השורש בזמן הטיפול.כשיש סכר גומי ניתן לעשות הפסקות כדי לסגור את הפה מבלי שזה יצור בעיה,כלומר,גם אם סוגרים לצורך הפסקה,לא נכנסים חיידקים. אם הסכר גורם תחושת חנק,אפשר לפתוח בו חור למעבר אוויר. פותח פה הוא אביזר שמאפשר לך השענות עליו מבלי צורך להתאמץ בפתיחת פה ממושכת.אין צורך להתאמץ כלל כדי לפתוח,אז לא מתעייפים. בהצלחה ! דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית