פחד והזנחה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

05/05/2014 | 23:12 | מאת: לירז

ד"ר צביקה שלום! לאחר 12 שנות הזנחה בעקבות חרדה דנטלית , התחלתי לטפל. הלכתי לרופאים מוכרים באזור שלי ולמרפאת הקופה שבה אני חברה ולכל רופא הייתה דעה אחרת לגבי תכנית הטיפולים שהציע. אני לא יודעת מה לעשות כי מצד אחד קיבלתי תכנית הכוללת 6 סתימות, טיפול שורש ו5 שתלים ומצד שני, 3 סתימות 3 טיפולי שורש , 2 הארכת כותרת ו3 שתלים. ובגלל שאני עדיין קצת חרדה אני לא יודעת לאיזה רופא ללכת ומי באמת אמין ולא רוצה להרוויח עלי עוד כסף...

שלום,לירז, כמובן שאין אפשרות לתת חוות דעת בלי שבדקתי אותך,אך אפשר לומר באופן כללי שההבדלים בין הרופאים לא בהכרח נובעים מחוסר אמינות ! יש הבדלים בגישה המקצועית,במידת הנסיון של הרופא,וכו',ובכל מקרה,התכנית היא משוערת ולא יודעים מראש את הכל-למשל-אם יש עששת (חור) עמוקה-זה עלול להגיע לטיפול שורש,אך לעיתים לא יודעים מראש בודאות,אלא תוך כדי טיפול.יתכן ורופא אחד זיהה 7 מוקדי עששת,ומעריך שמתוכם -1 יגיע לטיפול שורש,אז רשם 6 סתימות וטיפול שורש אחד. השני זיהה 6 מוקדי עששת(לא שונה בהרבה מ -7)והעריך ש-3 מתוכם יגיעו לטיפול שורש. את יכולה להסתמך על המלצות,התרשמות ותחושת בטן. חג שמח ! דר. צביקה רוזנבלום

כמובן שעלייך להתרשם גם מי מהרופאים שפגשת הוא בעל יכולות גבוהות יותר להקל עלייך בהבט של החשש מטיפול צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית