טיפול שורש

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

01/06/2013 | 12:58 | מאת: איציק

אני בן 22,עברתי בעבר מעט טיפולים.בבדיקה שגרתית מצאו שאני צריך טיפול שורש.זה מלחיץ אותי מאד,רק מהשם אני בלחץ ! מה עושים בטיפול שורש ? זה כואב מאד ? תודה רבה על תשובה מהירה,זה דחוף לי. איציק אלגזי

שלום,איציק, בטיפול שורש מטפלים בתעלות המצויות בשורשים.הטיפול הוא ממושך יותר מאשר סתימה,ולאחר קבלת הרדמה מקומית,זה לא כואב,אלא אם כן יש דלקת ניכרת,וגם אז פותרים את הבעיה על ידי תוספת חומר הרדמה. בהצלחה ! דר. צביקה רוזנבלום

05/06/2013 | 00:37 | מאת: אור

שלום אני גם כן צריכה לעבור טיפול שורש ואני "מתה מפחד"....האם יש דרכים להקל על הכאבים בטיפול?מה קורה אחרי הטיפול בשורש הוא עלול לכאוב שוב בעתיד?

שלום,אור, ברוב המכריע של המקרים אין כאב לאחר מתן מנת הרדמה אחת.אפשר לסכם מראש עם הרופא שאם כואב את מסמנת לו על ידי הרמת יד,והוא מוסיף מנה/מנות הרדמה לפי הצורך,כך שלא יכאב ! כל שן עלולה לכאוב בעתיד...כולל שן שעברה טיפול שורש,ואז ניגשים לרופא שיניים.אני מצטער שאני לא יכול לבשר לך ששן שעברה טיפול שורש "מחוסנת" מבעיות עתידיות...יחד עם זאת ,ברוב המכריע של המקרים היא לא תכאב בעתיד ! יום טוב ! דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית