חשש מהרדמה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

18/03/2013 | 22:20 | מאת: שיננית

שלום רב, בת 38. בעבר עברתי טיפולי שיניים בהרדמה עם אדרנלין שגרמה לתחושות לא נעימות. לאחרונה עברתי טיפול שורש בהרדמה ללא אדרנלין שהייתה מאוד חלשה וחשתי כאב במהלך הטיפול אך גם להרדמה הזו הגבתי בצורה דומה כלומר: היה רעד והיו דפיקות לב. האם יתכן שחומר ההרדמה גם כשהוא ללא אדרנלין עלול להשפיע כך? שמעתי שגם חומר ההרדמה בפני עצמו יכול להשפיע על קצב הלב מאחר והוא מתפזר אל תוך מחזור הדם כשלא מוסיפים אדרנלין. מה הפתרון אם כך?

ערב טוב, אם הרגשת תחושות דומות עם שני סוגי החומר,זה מראה שככל הנראה האדרנלין הוא לא הסיבה.חשש מהסיטואציה/זריקה יכול להתבטא באופן שתארת וזה טבעי... אפשר להזריק את החומר עם אדרנלין לאט מאד,תוך וידוא שלא מזריקים לתוך כלי דם.כך הסבירות להעלאת קצב הלב על ידי האדרנלין נמוכה. לילה טוב, דר. צביקה רוזנבלום

20/03/2013 | 10:47 | מאת: שיננית

דבר נוסף, האם לחומרי ההרדמה, כשהם ללא אדרנלין, עלולה להיות השפעה על הלב? שמעתי על אנשים שהגיבו לא טוב ואף נפטרו אחרי זריקת הרדמה :(

מנהל פורום חרדה דנטלית