הרדמה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

06/07/2007 | 09:57 | מאת: לי

ניגשתי לתור לרופא שיננים לאחר בערך 10 שנים שלא הייתי ואחרי צילומים שהוא עשה לי התברר שאני צריכה לעשות 3 סטימות הגעתי חרדתית ועם פחד כרגיל כי תמיד היה לי פחד מרופא שינייםוגם הגעתי לאחר שעתיים של ספורט שעשיתי בבוקר הרופא הרדים אותי עם זריקה והמשיך לעוד בערך 4-5 זריקות כי המקום לא נרדם לגמרי וכשהוא התחיל לחפור בשן הרגשתי רגישות וקצת כאב אז הוא הפסיק ואמר שזה לא אמור לכאוב ומכיוון שעדיין הרגשתי את השפה הימנית אז ההרדמה לא עמוקה מספיק ונתן לי לשבת בחוץ עוד רבע שעה כדי שירדם מספיק טוב אבל בשנית שוב כאב אז הוא אמר שלא נמשיך היום אלא בשבוע הבא כי יכול להיות מהמתח שחשתי אז הגוף מתנגד או בגלל שאני אחרי ספורט אז האדרנלין בגוף מתנגד לאדרנלין מההרדמה כי גם בהרדמה יש אדרנלין אז שאלתי היא האם זה נכון בכלל? אני חוששת לפני המפגש הבא ולא מבינה למה זה קרה אולי הוא לא מחומן מספיק? הוא טיפל כבר בבעלי ובני משפחתי עוד דבר הוא לא נוהג לעשות טיפולי שורש אלא רופאה אחרת ממשיכה טיפולי שורש האם זה מעיד על משהו לגבי הרופא? אני מאוד חוששת ומתלבטת תודה

לי,שלום, האדרנלין המצוי בהרדמה המקומית נועד להגביר את השפעת חומר ההרדמה באזור השן,אין לכך קשר לרמת האדרנלין בדם,שבמילא חוזרת לרמה הרגילה תוך דקות מגמר הפעילות הגופנית.בכל אופן ,יש מצבים בהם חומר ההרדמה לא משפיע כל כך בגלל דלקת בשן.בחלק ממקרים אלה דרושה אנטיביוטיקה למשך מספר ימים לפני שמטפלים בשן.במקרים נדירים לא מתקבלת הרדמה,לעתים בגלל שמיקום העצב שונה מהרגיל והרופא לא יכול לראות את מיקום העצב ולדעת זאת.לעתים יש צורך בהזרקה בעזרת מזרק הקרוי PERIPRESS.כמובן שאין לי דרך לקבוע מה קרה כי לא בדקתי אותך.העובדה שהרופא לא מבצע בעצמו טיפול שורש לא מצביע על מיומנותו המקצועית בטיפולים שאותם הוא כן מבצע. בהצלחה דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית