חרדה מטיפול שורש

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

12/07/2012 | 08:04 | מאת: נטע

שלום, לפני כחודשיים עשיתי סתימה מאוד עמוקה בשן טוחנת עליונה, שהייתה על סף טיפול שורש. בשבועיים הראשונים שלאחר הסתימה היו לי כאבים וחשבתי שאצטרך לעשות טיפול שורש אבל כשהלכתי לבדוק את העניין, לא נמצאה סיבה לעשות טיפול שורש. (הרופאה עשתה לי בדיקת קור, ובאחת הפעמים שהיא נגעה בשן עם הצמר גפן הקר זה כאב מאוד ולקח זמן עד שעבר אבל בפעמים האחרות זה היה חלש, לכן הייתה אי וודאות לגבי העניין). בינתיים הכאבים שככו אבל עדיין יש לי רגישות לקור באותה שן. הבנתי שאם אחרי חודשיים עדיין יש רגישות לקור, זה עשוי להצביע על צורך בטיפול שורש.. מחר אני הולכת שוב לבדוק את העניין אך לפי ההרגשה, אני מאוד חוששת שאצטרך לעשות טיפול כזה. (כי מלבד הרגישות ביומיים-שלושה האחרונים השן שוב חזרה להציק, לא כאבים בלתי נסבלים אבל כאב מציק כזה..) אני מאוד חוששת מהטיפול, בעצם לא מהטיפול עצמו אלא מ"תקופת ההחלמה" שאחריו. הבנתי שבימים שאחרי טיפול שורש יכולים להיות כאבים חזקים מאוד. האם יש דרך להקל עליהם ולהתמודד, מלבד לקחת כדורים? (לא אוהבת לקחת הרבה משככי כאבים..) והאם בימים האלה מומלץ להמנע מפעילות גופנית?

שלום,נטע, אם אמנם יוחלט בסופו של דבר על טיפול שורש,זה באמת לא חייב להיות קשה.לעיתים הכאב משמעותי יותר,לעיתים לא ממש.מנסיון,ברוב המקרים זה ממש לא משמעותי ! אז יש מקום לאופטימיות. לגבי פעילות גופנית-אין מניעה. תעדכני ! לילה טוב ! דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית