איך מטפלים בילדים?

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

06/05/2012 | 21:25 | מאת: רונית

הייתי עם הבת שלי בביקורת ראשונה אצל רופא שיניים ונאמר לי שיש לעשות לה שתי סתימות. איך עושים זאת לילדה בת 3? היום היא הסכימה להיבדק אבל אחרי כמה דקות היה לה קשה והיא התחילה להתנגד. יתכן ןאפילו הבדיקה לא היתה מספיק יסודית בגלל זה. כמה טיפולים אפשר לעשות בפגישה אחת עם ילדה? איך מכינים אותה?

ערב טוב,רונית, מנסיוני,רצוי שההכנה תהיה מינימלית,בלי הסברים,כי פירוט עלול להגביר החשש-רק לומר שהולכים למרפאצ השיניים כדי שהרופא יסתכל.בגיל 3 ברוב המקרים נדרשת פניה למומחה לילדים,שלרוב נעזר בסירופ בשילוב גז צחוק,וזה כמעט תמיד מצליח.אם מדובר בשתי שיניים סמוכות,ניתן לטפל בדרך כלל בשתיהן באותה הפגישה. בהצלחה ! דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית