סתימה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

23/04/2012 | 19:15 | מאת: נטע

שלום, שוב אני, כתבתי כאן לפני יומיים שלושה את ההודעה שכותרתה "אחרי שנים של הזנחה".. ובכן, עשיתי את הבדיקה + צילומים ואפילו הספקתי לעבור ניקוי אצל שיננית. הדבר הבא הוא סתימה, שנקבעה לי ליום שישי הבא. אבל מכיוון שאני כאמור די פחדנית רציתי לשאול איך אפשר להתכונן לכך נפשית? הבנתי שיש את האפשרות לטיפול בגז צחוק. האם זה מומלץ? האם יש בכך סיכונים? מה שמפחיד אותי הוא זריקת ההרדמה בעיקר. שמעתי שיש היום חומר מאלחש שעשוי לטשטש קצת את כאב הזריקה (או שזה בעצם הגז צחוק?) ובאמת עד כמה הזריקה עשויה באמת לכאוב? אני די מתלבטת לגבי גז הצחוק (גם בגלל המחיר. הבנתי שבמרפאה שאני מטופלת בה לפחות זה כ-95 ש"ח. השאלה היא האם זה הכרחי בשביל פחדנית כמוני או שיש שיטות הרגעה אחרות שיכולות לעזור לי?)

ערב טוב,נטע, אני מציע לך להסביר לרופא בתחילת הטיפול שאת חוששת,תבקשי ממנו למרוח משחת הרדמה לפני הזריקה,ולהזריק לאט ,בעדינות,ועם מחט דקה.יש סיכוי מצוין שתתמודדי יפה ! לגבי גז צחוק,הוא לא תמיד עוזר.על הרופא להתרשם ממך ולהחליט,על סמך נסיונו,האם זה עשוי לסייע.צריך להגיע בצום של 3 שעות.אין סיכונים מלבד שני מצבים בהם לא מומלץ להשתמש בגז צחוק ,והם הריון או מחלות נשימתיות. בהצלחה ! דר. צביקה רוזנבלום

04/05/2012 | 11:16 | מאת: נטע

אני כרגע אחרי הטיפול ובאמת לא היה כל כך נורא ועבר בשלום. אבל מכיוון שמדובר בסתימה מאוד מאוד עמוקה הרופאה אמרה שייתכן ויהיה צורך בטיפול שורש. (היא מאוד ניסתה למנוע את זה אבל אי אפשר לדעת). היא אמרה שאם יהיו לי כאבים חזקים זה אומר שצריך טיפול שורש. בינתיים אין לי ממש כאבים (הסתימה ממש טריה) אבל במידה ויהיה צורך, האם תוכל להסביר מהו טיפול שורש, מה מרגישים והאם זה עשוי לכאוב? (אני יודעת שמן הסתם גם בטיפול שורש עושים הרדמה, השאלה היא האם ההרדמה משפיעה כך שבאמת לא מרגישים כלום או שבכל זאת מרגישים משהו?)

מנהל פורום חרדה דנטלית