פחד עצום משתל בשיניים

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

28/03/2012 | 13:17 | מאת: יפית

ד"ר שלום, אני קצת הרבה בחרדה עצומה כרגע ואשמח אם תשיב לשאלות שלי:) אני בת 39 ואמורה תחילת השבוע לעקור 2 שיניים בצד ימין למטה נדמה לי שן מס' 47-6 48....ושבועיים לאחר מכן אני אמורה לעבור 2 שתלים באותו מקום. יש לי כמה שאלות: 1. איך עוברים עקירה של 2 השיניים האלו בבת אחת ? עושים זאת מיד? או שמחכים בין שן לשן ?.. 2. כנראה שאעשה שתל אחד ולא שניים כי השיניים בסוף ולא רואים ...אז הבנתי שיעשה שתל אחד רק שזה לא יהיה מסובך...קראתי על הפרוצדורה וראיתי תמונות להמחשה....אני לא יודעת איך אעבור זאת...זה משהו שעוברים? איך מתגברים?... הזריקה מספיק חזקה על מנת שלא ארגיש ?:((( תודה מראש!!!

ערב טוב,יפית, אם אני מבין נכון,מדובר ב 3 שיניים-46,47,48.יתכן ורצוי לעשות זאת בשתי פגישות,אך מאחר ולא בדקתי אותך ולא ראיתי צילומים,עלייך לסמוך על המלצת הרופא האישי שלך ! בכל אופן אני מציע לך לסכם עם הרופא בתחילת הפגישה שאחרי העקירה הראשונה תחליטי אם את ממשיכה לשניה,או שאת מסתפקת באחת ,ודוחה את השניה לפגישה אחרת,אחרי כחודש,כדי לא להכביד על עצמך יתר על המידה.אם את מרגישה שזה בסדר,עוברים מיד לשן האחרת. לגבי השתל,כמה הערות : 1.רצוי להמתיו כ -3 חודשים אחרי העקירות,על מנת שהעצם תעבור ריפוי מלא. 2.בדרך כלל רצוי לבצע 2 שתלים במקום 46,47,אחרת העומס על שתל אחד עלול להיות גדול מדי ולהוביל לאבדן השתל. 3.הפרוצדורה קלה כשהיא נעשית על ידי מומחה לכירורגית פה ולסת 4.את יכולה לסכם מראש עם הרופא שאם את מרגישה משהו-את מסמנת לו והוא מוסיף מנה נוספת של חומר הרדמה בהצלחה ! דר. צביקה רוזנבלום

28/03/2012 | 20:58 | מאת: יפית

ערב טוב, בהמשך לתשובתך הזריזה ותודה לך על כך ,הבעיה עם 2 השיניים הסופיות שם זה שהיתה לי שם דלקת רצינית לפני כחודש ולקחתי אוגמנטין מאז הייתי אצל מומחה לטיפולי שורש שאמר ששני השיניים עם טיפול השורש אבודות ואין מה לעשות מלבד שתל. עכשיו אני שוב עם אנטיביוטיקה מאחר ולפני כ-3 ימים התנפחה לי מעין בלוטה בין שני השיניים מבחוץ על החניכיים....זה הבהיל אותי לגמרי. רצתי אליו שוב ואז שלח אותי לעשות צילום CT באתי אליו עם זה ואמר ששבוע הבא אני עוקרת 2. וממשיכים שלושה שבועות אחרי לשתל. אני יודעת שצריך לחכות לפחות חודשיים...אני פוחדת שזה יסתבך עם רק 3 שבועות נחכה.ואיך אהיה חודש בלי שיניים ??...איך אחייך?..:( האם פרוצדורה של שתל זה פחות או יותר אותם "קידוחים" כמו בטיפול שורש או יותר מפחיד?.. סליחה עם כמות השאלות... תודה מראש!!!!

מנהל פורום חרדה דנטלית