עקירה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

16/05/2007 | 13:21 | מאת: שרה בלום

אני חייבת לעקור את שן הבינה שלי כי אני סובלת מבעיות חניכיים קשות עקב בקיעתה המתמשכת. בעבר עברתי עקירה שעצם הזכון עליה מעביר בי צמרמורות בעטה ומצב הפה שלי לא הולך ומשתפר. יש דרכים להתגבר על הפחד הזה? אני חייבת לפעול מיד.

16/05/2007 | 17:16 | מאת: אורנה

אל תצחקי, אבל אני התגברתי על הבעיה הזאת כשדאגתי ללכת למומחה מומלץ ולפני מתן הזריקה ביקשתי שישים לי משחת אילחוש של הילדים וזה מאוד עזר. הכל עבר בשלום ואת החרדות השארתי מאחור. דרך אגב, גם קיבלתי 30% הנחה על העקירה דרך המושלם בקופה. צרפתי לך לינק לפרטים. בהצלחה! http://www.clalit.org.il/HE-IL/clalitSmile/home.htm

שרה, ערב טוב ! את מספרת על חשש מעקירה,זה אולי אומר שבאופן כללי את מצליחה לעבור טיפולים אחרים.אם כך הוא המצב,אז הקושי כרגע הוא בעקירה הספציפית הזאת.מבלי שבדקתי אותך ו\או ראיתי צילומים אני אנסה לעודד אותך : אם מדובר על בקיעת יתר של שן בינה,סביר להניח שהשן יחסית קלה מאד לעקירה מאחר ובמצבים כאלה אחיזת השן בלסת היא יחסית רופפת.מעבר לכך,ממש נסי לא להסיק מסקנות מעקירות קודמות,מאחר ואין עקירה אחת דומה לאחרת,וכמו שיש עקירות קשות,אצל אותו פציינט יכולה להיות עקירה קלה מאד,אף כאלה שנמשכות שניות ספורות,ואין אחריהן כאבים כלל !כמובן שחשובה היכולת המקצועית של הרופא,ולא פחות מכך-יכולתו להיות עדין,סבלן,מתחשב,ובעל גישה טובה לפציינטים החוששים מהטיפול-כלומר יכולת שימוש בטכניקות להפחתת חשש מטיפול והפחתת כאבים למינימום. אם יעלו שאלות נוספות או שתהיי מעונינת באיתור רופאים מומלצים באזור מגורייך-תרגישי בנוח לפנות אלי ! בהצלחה ! דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית