פחד מחוסר שליטה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

29/04/2007 | 10:25 | מאת: אתי

עם השנים התפתח אצלי פחד שלא מאפשר לי לטפל בשיני טיפולים ממושכים.בטיפול שורש מלחיץ אותי ה"מחסום" אבל הרופאים שניסו לטפל בי הדגישו את הבעיתיות בטיפול ללא מחסום ובסופו של דבר עיכבתי את הטיפול והגעתי לעקירה.כעת אני זקוקה להשתלות ופוחדת שלא אעמוד בטיפול.מסיכה של גז צחוק מפריעה לי והרדמה כללית מפחידה אותי.(עברתי 4 ניתוחים קיסריים ולפחות בשני האחרונים הייתי בטוחה שאני הולכת למות-הטיפול אצל רופא השיניים מחזיר אותי תמיד לשם) מה ניתן לעשות?

אתי, שלום , אם את מרגישה שעיקר החשש הוא מחוסר שליטה,יש דרכים לתת לך תחושת שליטה,כגון: להסביר לך בכל רגע מה עומדים לעשות,להסביר לך שאת יכולה לסמן מתי אפשר להתחיל,לסמן כשאת רוצה לעצור לפסק זמן,לדבר אלייך עד כמה שאפשר ברצף תוך כדי טיפול,ועוד. לגבי הרדמה כללית,מעבר לסיכונים שבה,היא מובילה אותך לחוסר שליטה,ולכן עדיף,לדעתי,לנסות להסתדר בלעדיה. במידה ויש שאלות נוספות,תרגישי בנוח לפנות שוב ! בהצלחה ! דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית