חרדות נוראיות מההרדמה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

11/04/2007 | 16:47 | מאת: שלי

לרופאי האתר שלום רב, שנים שסבלתי מחרדה נוראית מרופאי שיניים ומרפואת השיניים עצמה. אני בת27 והזנחתי את שיניי עד מצב קטסטרופלי. לא ארחיב כי הסיפור הוא ארוך, רק אומר שהיום אני נהנית להודות בלב שלם שעבר בי הפחד הנורא והתחלתי לטפל בשיניי באופן אינטנסיבי. לאחרונה התחלתי לשקם את שיניי הקידמיות - ומכאן התעוררה החרדה החדשה: אינני מוכנה לסבול, ואף לא לרגע קט, את מצב פי כשהוא מורדם ומשותק מאמפולת ההרדמה! את כל הטיפול אני עוברת כמו ילדה טובה, מהזריקה ועד סוף הטיפול! בלי בכי, בלי ציוץ, בביטחון מלא. ואז.. אני קמה מכסא הרופא, מרגישה את חוסר התחושה בשפתיי, באפי, ומתחילה להיכנס לחרדות בלתי נסבלות. חוסר השליטה מוציא אותי מכליי! כבר תחקרתי ושאלתי את כל המי ומה..ניסיתי לשכנע את הרופא שלי להזריק מעט חומר על מנת שאצא מהטיפול ללא תחושת ההרדמה בפי, אך לשווא. כרגע הפסקתי באמצע טיפול מאוד הכרחי. אינני יודעת איך לצאת מהפחד הטיפשי..מה אתם ממליצים לי לעשות והאם ישנה דרך להרדים את המקום בצורה אחרת או פחות מתמשכת?? לאחר הטיפול אני שותה חלב, ובכל זאת.. 3 שעות שהפה רדום! אני מבועתת מהתחושה ולא יודעת איך אמשיך הלאה.. בבקשה עיזרו לי..

שלי, שלום, יש פתרונות ! 1.חומר הרדמה הקרוי MEPIVACAINE ,ההשפעה שלו פגה הרבה יותר מהר,ואפשר גם לנסות להסתפק בפחות ממנת חומר שלמה. 2.זריקה הקרויה INTRALIGAMENTAL ,בדרך כלל לא מרדימה את השפה\לחי\אף,אלא רק את השן והחניכיים ליד.כדאי במקרה שלך לנסות בהצלחה ! דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית