!!!

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

23/03/2007 | 19:28 | מאת: דידי

שלום רב ! כמובן כמו כול האנשים באתר הזה ( כפי הנראה ) אני סובלת מפחדים מטורפים מטיפולי שיניים , הזריקה , הטיפול וכול מה שנלווה עם זה , אתמול ביקרתי אצל רופאת השיניים שלי ונאמר לי כי יש צורך לבצע טיפול שורש באחת מהשיניים הקידמיות עליונות , היא הסבירה לי שכתוצאה מטיפול השורש השן תשחיר ולכן יש צורך בכתר , אני יודעת מטיפולים קודמים שיש צורך בהשחזה של השן דבר שלטעמי " יהרוס " אותה אני יודעת שאין לי דרך להתחמק מטיפול שורש אבל אין פיתרון "עדין " יותר לשן קידמית ? ואיך אני יכולה לדעת שישנו באמת צורך בטיפול שורש ? איך בונים כתר אסטתי ? העם הוא יתאים בצורה מושלמת לשאר השיניים שלי ? ומה קורה במצב שבו כתוצאה מבעיה תורשתית השיניים הקידמיות עולות אחת על השנייה האם עדיין אפשרי לבצע כתר ? האם הוא יהיה יציב ? יש לי כול כך הרבה שאלות וזה בנוסף לפחדים שאני סובלת מהם כבר שנים בכול מה שקשור לרופאי שיניים , אני אודה לכם מאוד עם תוכלו לענות על השאלות שלי , בכדיי שאני יוכל לגשת לטיפול עם קצת פחות פחדים ופחות שאלות . תודה מראש דידי .

דידי,שלום, אני מבין את חששותייך. אני מבין שאת מטופלת אצל אותה הרופאה תקופה ארוכה,לכן יש להניח שאת סומכת עליה ועל מקצועיותה.את יכולה לשאול אותה את השאלות שעלו כאן. מאחר ולא בדקתי אותך,קשה לי לדעת מה קורה לשן שלך.אוכל לענות ברמה העקרונית: כשיש עששת עמוקה,או שמוך השן מודלק,נאלצים לבצע טיפול שורש.לגבי כתר-יש יתרון בהמצאותו בשן שעברה טיפול שורש.אמנם ניתן לבצע שחזור גדול ללא כתר,אך ברוב המקרים השן תהיה פחות אסטטית,ויש סיכון גם שהיא תתפרק תוך זמן קצר יחסית. ניתן להכין היום כתרים "בעלי מראה מושלם",הדבר תלוי גם במקצועיות הרופא והטכנאי .לעתים צפיפות או הפרעת סגר אחרת עלולה להוות מגבלה,ועל הרופא לקחת זאת בחשבון בעת תכנון הטיפול. בהצלחה ! דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית