אממממממממממממממא'לה חיפשתי מקום ללמוד על החרדה שלי

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

22/03/2007 | 19:05 | מאת: מיכאלה

ומצאתי כאן "גן עדן" של חרדות והקריאה פה מוסיפה לי רעיונות "חולניים". ולסיפור /שאלה שלי : שנים אני מוצאת תרוצים להתחמק , למדתי בסופו של דבר לקפוץ למים ולשחות. עם כל הרעד והפחד. בנוסף לבעיות השיניים עברתי סידרה של ניתוחים ביגלל ציסטות בחניכיים. עברתי אפילו עקירה של 2 שיני בינה...את השתיים האחרות לא מעיזה. עכשיו ...יש לי פחד מההרדמה!!! לא מהמחט אלא מהתופעות שלפעמים אנשים מתים מזריקה בטיפול שיניים! איך מתגברים על זה? כשכבר העזתי להגיע לרופא הייתי אומרת "יאללה תרדים מהר מהר ונגמר" היום אני מפחדת לא להתעורר מטיפול?!? איך אני יכולה לסמוך על הרופא שיודע איך להרדים? שיודע מה לעשות אם חס וחלילה קורה משהו ? כואב לי רוצה טיפול!!! המון תודה מראש

מיכאלה,שלום, יש כמה פרטים חשובים שאני לא יודע עלייך,למשל : בת כמה את,האם את בריאה בדרך כלל,ומה גרם לך להתחיל לחשוש שיקרה לך משהו בעקבות הזריקות. אנסה להתיחס בכל זאת. יש לעתים תחושות לא נוחות בעת קבלת זריקת הרמה או מיד אחריה : כאב של הזריקה עצמה,דופק מואץ עקב החשש שמתלווה לזריקה-חשש שלעתים גורם להרגשה שאו-טו-טו מתעלפים.לעתים זריקה המכילה אדרנלין גורמת לתחושות מאד לא נעימות (דופק מהיר,הרגשה כללית רעה,או שעוד רגע מתעלפים ).אם המטופל סובל מיתר לחץ דם,הפרעות בתפקוד בלוטת התריס,ובעיות נוספות,זריקה המכילה אדרנלין יכולה לגרום יותר תופעות לא רצויות. אם חווית חויה מהסוג שהזכרתי,יתכן ופיתחת חשש שמא יקרה לך משהו חמור בעקבות זריקות אצל רופא השיניים. יש כמה דברים שאם מקפידים עליהם,אין ממש סיכוי שהזריקה תיצור בעיה : 1.זריקה ללא אדרנלין (למרות שחשוב להדגיש שאין כל איסור על שמוש בזריקה עם אדרנלין,כשהרופא מפעיל שיקול דעת באילו מקרים משתמשים) 2.משחה שמורחים לפני הזריקה שמפחיתה את כאב הדקירה 3.הזרקה איטית 4.בדיקה תוך כדי הזרקה שלא מזריקים לתוך כלי דם 5.לא לתת יותר מהכמות המותרת המרבית ( 8 מנות) בנוסף, על הרופא להיות ערוך לטפל בתגובה אלרגית,למרות שאם קיבלת בעבר זריקה ולא פיתחת תגובה אלרגית-אז סביר להניח שלא יקרה דבר כזה בפעם הבאה. בהצלחה, דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית