פוחד לעשות עקירה כירוגית לשן כלואה

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

31/08/2009 | 14:08 | מאת: אזולאי

ד''ר שלום! אני בן 21 ואני פוחד עד מוות ללכת לרופא ולעשות את הטיפול יש לי שם בינה כלואה ששוכבת והיא עוד טיפה נוגעת בשן הצמודה לה אני לא יודע מה לעשות..אני פוחד! מיצידי שירדימו אותי שאני לא אראה כלום! ולא ישמע כלום! אבל רק אני יושב על הכיסא של הרופא אני מתחיל לדאוג לפחד וכולי רועדדד אגב אני מבצע עכשיו יישור שיניים עם ברזלים ד''ר נכבד? איך מתבצע הטיפול? מה עושים איך הוא מתחיל ? תוכל לפרט לי תודה רבה רבה רבה , אזולאי

בוקר טוב,אזולאי, אמנם זה נשמע לך מפחיד,אבל בסופו של דבר,מהרבה בחינות זה דומה לטיפול שיניים אחר ! נשאלות שתי שאלות : 1.האם נאמר לך שכדאי להוציא השן 2.האם אתה מתמודד בצורה סבירה עם טיפולים אחרים,כגון סתימות,וכו' אם אמנם הומלץ לעקור,ואתה מסתדר בדרך כלל עם טיפולי שיניים,אז ההבדל המהותי יכול להיות שבעקירה כזאת יש זמן התאוששות,בדרך כלל מס' ימים,בו עלולה להיות נפיחות.כאבים,ויתכן ותרגיש צורך במנוחה בבית. הטיפול מתחיל מזריקה,לאחר מכן הרופא משחרר את השן ממקומה,ותופר במידת הצורך. לעיתים אפשר להעזר בכדור הרגעה לפני הטיפול,תוך התיעצות עם רופא המשפחה,ובנוסף,אפשר להניח כיסוי על העיניים ולא לראות מה עושים,אם אתה מעדיף.אפשר גם להביא MP3 ,וכד' ולשמוע מוסיקה בהצלחה,דר. צביקה רוזנבלום

01/09/2009 | 09:29 | מאת: אזולאי

ד''ר צביקה?! תבורך מפי עליון ! תודה רבה רבה על התגובה המהירה והתמיכה מודה לך מאוד! לשן יש 1.5 מ''מ שעומד לפגוע בשן הצמודה לה ואם לא אוציא אותה זה יהרוס יותר..עדיף אמרו לי בכל מקרה מאוד מודה לך על הכל !

מנהל פורום חרדה דנטלית