חרדה מוגזמת אצל ילדה בת 7 וחצי

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

07/03/2007 | 19:05 | מאת: איציק מבאר שבע

שלום דוקטור. ביתי בת השבע וחצי עברה אירוע נפילה בבית הספר במהלכו נשברה השן הקדמית העליונה (חזיתית).המראה שנוצר אינו אסטטי לחלוטין מאחר ומדובר בשן קדמית. מאז קרות המקרה הגענו כ 6 (!!!) פעמים למספר רופאי שיניים שונים-אך בכל פעם הילדה לא הייתה מוכנה להכנס אפילו לחדר הרופא ופרצה בבכי וברעדה.ניסינו רופאי שיניים כלליים וכאלו המטפלים בעזרת גז צחוק ומומחים לילדים אך לא הצלחנו לגרום לילדה לטפל בשן. לא ניסינו להכריח בכח את הילדה לשבת בכסא הרופא מאחר והרופאים עצמם ייעצו לנו כי אי אפשר לטפל בכח בעזרת גז. אין לי מושג מה עוד אני יכול לעשות!אנחנו כהורים נקרעים בין הרצון לבריאות ילדתנו לבין המצב בו היא עומדת ורועדת מפחד. אנחנו מוכנים לנסות כל פתרון שיביא לתוצאה אך חושבים כי פתרון של הרדמה כללית למטרת השלמת שן הינוו מיותר מבחינת הסיכון. אשמח לשמוע את המלצתך המקצועית. בברכה!!

איציק,שלום ! אתה צודק בכך שהמצב שאתה מתאר מחייב התיחסות של רופא שיניים,שאם לא כן,עלולים להגיע למצבים של כאבים,זיהומים,ואף אבוד השן ! אתה גם צודק בכך שהרדמה כללית לא באה בחשבון,במיוחד כי במצבים כאלה עלולים להדרש ביקורים רבים במרפאת שיניים לאורך השנים,ולו לביקורת או צילום,והרי לא יעלה על הדעת שתעשה הרדמה כללית שוב ושוב ! ובכן,מה עושים ? הפתרון קיים,והוא מורכב משני מרכיבים : 1.אתה כאבא אמור להביא את בתך לרופא,ולהושיב אותה על כיסא הטיפולים,גם אם זה מנוגד לרצונה.אין מקום להתחנן,אין מקום למשא ומתן,או להבטחת פרסים !הדבר לא צפוי לגרום טראומות(טראומה יכולה להגרם,למשל,עקב קדיחה בשן חיה ללא זריקת הרדמה ותוך גרימת כאבים) 2.עליך להגיע לרופא שיודע להתמודד עם מקרים כאלה,שעשוי ,למשל,לאחוז את בתך ולמנוע ממנה לקום מהכיסא,או לבקש ממך לצאת מהחדר אם נדרש.אתה צריך להיות מוכן לזה ולהסכים לכך מראש.חשוב להגיע לרופא הנכון ולמלא את חלקך כאמור בסעיף 1. אשלח לך במייל המלצה על רופא.במידה והמייל לא הגיע או שיש שאלות נוספות,אתה מוזמן לפנות אלי שוב בפורום בהצלחה, דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית