ניתוח הארכת כותרת

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

29/07/2009 | 15:05 | מאת: שני

עברתי ניתוח הארכת כותרת לפני שנתיים בשן מס 26,27 שהיו אז ללא כתרים זמניים רק עם מבנים,והשיניים היו מושחזות. רקל פני כחודשיים עשיתי כתרים קבועים שהודבקו זמנית אצל רופא שכל תהליך המדידות והכנת הכתרים היה כואב,גרם לנפיחות החניכיים וממש הכניס אותי לחרדות. הלכתי לרופא אחר שבדק ןשן מס 27 נפלה לו ואמר שהשן לא מתאימה לגבי 26 הוא לא ידע. הלכתי לרופא שיקום פה והוא גם אמר שהשן לא מתאימה והוא גם לא בטוח שאפשר יהיה לעשות בשן זו כתר ואולי עם ניתוח חוזר של הארכת כותרת.שאלתי היא האם אפשר לחזור על ניתוח הארכת הכותרת שוב ומה לעשות עם הרופא והכתר הלא מתאים,אני לא מוכנה לעבור אצלו שוב את כל תהליך הכנת הכתר והאם אני יכולה לדרוש את כספי בחזרה? תודה.

שני,ערב טוב, בניתוח שעברת יש מגבלה ביולוגית של מידת הארכת הכותרת שניתן להשיג.בדרך כלל מבצעים את המקסימום האפשרי,ואזניתוח חוזר עלול לגרום נזק. לפי התאור שלך נראה לי שלא שמרת על רצף הטיפול (אמורים לקחת מידות אחרי כ-6 שבועות),והזמן הרב שחלף יצר בעיה-השיניים בקעו ומה שהושג בניתוח- אבד. אם בכל זאת את רוצה לקבל חוות דעת נוספת-נראה לי שכדאי,כי לא בקלות מוותרים על שיניים חשובות,אלא אם באמת אין ברירה,אז צייני מייל בגוף ההודעה,ואזור מגורים,ואכוון אותך דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית