פוחדת גם ..מהרדמה..

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

11/06/2009 | 19:42 | מאת: רבקה

1.מה הם החומרים שמצויים ב"חומר ההרדמה" , בזריקה עצמה? 2. האם כל רופא "עובד" עם חומרים אחרים? 3. אילו השפעות יש לחומרים אלו על הלב? (במידה וסובלים כבר לעיתים מהפרעות בקצב-הלב ) 4. האם בכל סוג טיפול: סתימה רגילה, טיפול שורש/חידוש, עקירה, כתר, וכו" יש חומרי הרדמה שונים? נ.ב. איני פוחדת מהזריקה אצל הרופא, אלא מחומרי ההרדמה והשפעותיהם השליליות אם ישנן, לטווח הקצר /רחוק. נ.נ. ב. אני בת 40 , פעם אחרונה שטופלתי בשיניים-לפני 10 שנים לערך.(

רבקה,ערב טוב, ישנם שני סוגי הרדמה נפוצים :LIDOCAINE (בתוספת ADRENALINE ),ו- MEPIVACAINE .כל רופא מחליט באיזה מקרה להשתמש בכל אחד מהחומרים.האדרנלין עלול לגרום להאצת קצב הלב,ותופעות נוספות,לכן יש לשקול המנעות משימוש בו אצל מטופלים עם בעיות רפואיות מסוימות.אין זאת אומרת שאין בשום אופן לתת אותו אצל מטופל עם הפרעות קצב-הרופא צריך לשקול לגופו של ענין בכל מקרה ומקרה. כל אחד משני החומרים משפיע במידה שונה-הלידוקאין משיג הרדמה עמוקה יותר וממושכת יותר,לכן גם משך הטיפול ומידת ההרדמה הנדרשת צריכים להלקח בחשבון. בכל מקרה אין למעשה השפעה שלילית לטווח הארוך. ראי גם את תשובתי בתאריך 26.4.09 דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית