פחד מתמשך

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

28/01/2007 | 20:58 | מאת: טלי

מקריאה קלה בפורום לעניין החרדה, יש התייחסות רבה לכך שהכל תלוי ברופא, ואם הרופא טוב ניתן להתגבר על הפחד. אני בת 37 לא מצליחה להתגבר על הפחד מרופא השיניים, סובלת חודשים מכאבים וזקוקה לטיפולים ולא מעזה ללכת. בעבר כאשר הייתי בת 20 טופלתי אצל ד"ר קליינהאוז מאוניברסיטת ת"א שמטפל בפחד, טופלתי במשך כשנה, וכל עוד הייתי שם הצלחתי לעבור טיפולים קלים, לאחר שהסתיים המסלול והגיע העת לטפל אצל סטודנטים או רופאים פרטיים, פשוט מאז הפסקתי ללכת לרופא שיניים. כמה שאני מחפשת רופא שמטפל בשיטה או שמטפל בפחדים, לא הצלחתי למצוא באיזור מגורי. האם אפשר לקבל המלצה על מרפאה שמטפלת בפחד, באיזור נתניה ?

טלי , שלום, אמנם,זה המסר שלי,כשמדובר על חשש מטיפול ,הרבה מאד תלוי ברופא ,ביכולת ובנסיון שלו בתחום.דר. קליינהאוז הוא מהאנשים הבולטים בתחום ההתמודדות עם חרדה דנטלית,והיתה לי הזכות להיות התלמיד שלו בקורס להיפנוזה רפואית. הענין הוא שהטיפולים ה"רציניים" לא נעשים שם,אלא שממשיכים אצל רופא פרטי ודר. קליינהאוז לא נמצא עם הפציינט בזמן הטיפול כדי "להחזיק לו את היד ".זאת צריך לעשות הרופא עצמו.אם הוא לא בעל רקע מתאים,אז הוא עלול לגרום לכך שהמטופל פונה למרפאות שמציעות הרדמה כללית-זהו פתרון עתיר חסרונות שיש להעזר בו רק למקרים בהם האמצעים הפשוטים יותר לא עזרו. אשלח לך הצעות במייל בברכה, דר. צביקה רוזנבלום

מנהל פורום חרדה דנטלית