פחד

דיון מתוך פורום  חרדה דנטלית

11/01/2007 | 14:58 | מאת: יעל

שלום, שמי יעל ואני סובלת מחרדה דנטלית..... אני מפחדת מאוד ולא מהכאב, אלא מכל החוויה עצמה, מהרעשים של המכונות, מההרגשה של ההרדמה עצמה. בטיפול עצמו אני יושבת כמו רובוט, לא זזה ואני חוזרת הבייתה עם תחושות נוראיות. חשבתי אולי החומר המרדים עצמו לא משפיע עלי טוב, יש לי תחושה של צמרמורות בכל הגוף (כאילו מישהו מעביר ציפורניים על לוח). לא משנה לאיזה רופאים הלכתי ולכולם אמרתי את בעייתי, לא הצלחתי לעבור את המצב הזה. תמיד אומרים לי "בואי ננסה רגיל ואם יכאב לך נעבור לגז צחוק". העניין הוא שלא כואב לי, אני פשוט מתחרפנת מטיפול.. איזה טיפול לדעתך יכול לעזור לי? בכבוד רב, יעל

יעל, שלום, בכדי להבין יותר את בעיתך אני צריך לדעת בפירוט רב יותר את מהות הדברים.איך את מרגישה לקראת הפגישה, איך את מרגישה כשאת מתיישבת על הכיסא הדנטלי ,לפני שמתחילים בטיפול,האם הצמרמורות מופיעות בעיתוי מאד מסוים וקבוע,למשל מיד עם קבלת זריקה,או רק בעת שמיעת רעש המקדחה,איך את מרגישה בעת טיפול שלא כרוך בקידוח ולא בזריקה (יש דבר כזה !),האם קיבלת גז צחוק,והאם זה עזר במשהו ? אשמח לנסות להתיחס לבעיתך כשיהיו לי יותר פרטים. בברכה, דר. צביקה רוזנבלום

14/01/2007 | 14:05 | מאת: יעל

צביקה שלום, קודם כל תודה על התגובה הרצינית . בכדי לקבוע טור אצל הרופא אני צריכה שמשהו ממש יציק לי בפה ולשכנע את עצמי שאין ברירה. עכשיו אני יודעת שכשאני אני מגיעה למרפאה, אני נראית מבחוץ כאילו הכל בסדר אבל מבפנים יש לי אי שקט מטורף ואני מתמקדת רק במה שהרופא אומר לעשות. אני פשוט נסגרת נמצאת באיזה שהוא מקום בראש ולא יוצאת משם עד תום הטיפול. הצמרמורות מתחילות בד"כ אחרי הטיפול, כאילו שאני מתחילה לעכל את מה שעברתי. עשו לי פעם אחת בחור לא גדול, טיפול ללא זריקה והאמת שהיה נחמד מאוד העניין הוא שבאותו טיפול עשו לי גם סתימה עם זריקה ככה שעדיין הרגשתי את אותן הרגשות. לא ניסיתי גז צחוק, ואני אגיד לך שהדבר שהחצי מציק לי זה שבסוף הטיפול אומרים לי "דווקא היית ילדה טוב ואת רואה לא ממש כאב". קודם כל אני כבר לא ילדה והכאב זה לא מה שמפריע לי. אני עומדת בכאב טוב מאוד, אני צריכה שימציאו מכשירים בלי רעש ואולי זה יוריד גם קצת את הלחץ. בכבוד רב יעל

מנהל פורום חרדה דנטלית